loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Ona i on
Pravila koja grade uspješnu vezu, ne zanemarite ni jedno od 10 navedenih  
još 25 min. čitanja
četvrtak, 14. Septembar 2017.

Pravila koja grade uspješnu vezu, ne zanemarite ni jedno od 10 navedenih  

10 zlatnih pravila

Kvalitetna veza ne nastaje sama od sebe, na njoj morate raditi i graditi je na čvrstim temeljima. Ukoliko ste na dobrom putu, te ste već pronašli vašu srodnu dušu pronaći ćete se u tekstu i znakovima koje je izdvojio Lovepanky.

1. Privlačnost je prolazna

Volite provoditi vrijeme s voljenom osobom i znate da ste joj jednako privlačni kao i ona vama? Na početku veze nas fizička privlačnost spaja, a kasnije je znak kvalitete. To znači da ste još uvijek jednako poželjni jedno drugome i da ne razmišljate koliko bi vam trebalo da osvojite nekog drugog ili se bojite da to isto pokušava vaša voljena osoba.

image
10 zlatnih pravila

2. Znate kako se treba svađati

Nesuglasice i svađe nisu loše sve dok su konstruktivne i nisu jedini način komunikacije između partnera. Ako razgovorom rješavate probleme i znate objasniti šta nije valjalo ili treba napraviti drukčije, a partner zna uvažiti vaše mišljenje, na dobrom ste putu.

3. Bezuslovna ljubav

Teško je osobu voljeti bezuslovno jer to znači da u jednoj osobi prihvaćate sve - i dobro i loše. Bezuslovna ljubav podrazumijeva i kompromise i djela koja inače ne biste činili. Stoga cijenite sitnice koje radite jedno za drugo, jer to su znakovi bezuslovne ljubavi.

image
10 zlatnih pravila

4. Komunicirajte i učite

Veza s vremenom sazrijeva, a partneri se sve bolje poznaju. Komunikacija je jedna od najvažnijih poveznica između dvoje ljudi. Važna je jer se ljudi s vremenom mijenjaju i za uspješnu vezu morate komunicirati i učiti jedno od drugog.

5. Poštovanje

Ljubav sama po sebi nije dovoljna za opstanak veze. Svaki par ima uspone i padove, a uspjet će oni koji poštuju partnera/icu i individualnost te osobe. Poštovanje osobe najbolje se vidi kroz donošenje zajedničkih odluka. Ako poštujete voljenu osobu, zaista će vam biti važno njeno mišljenje i uzet ćete ga u obzir, a nećete pitati reda radi.

image
10 zlatnih pravila

6. Seks

Sastavni je i važan dio svake veze. Ako partneri više nisu seksualno zainteresirani jedan za drugog, veza gubi na kvaliteti. Prve iskrice i uzbuđenje kod svakog dodira s godinama nestaju i u najstrastvenijim vezama. Jedini recept koji pomaže opet uzburkati strasti je istraživanje. Naravno, svaku ideju partneri trebaju prvo reći jedno drugom jer nemaju svi iste želje i granice.

7. Veza je posao sa punim radnim vremenom

Zaljubljenost također iščezne kad su dvije osobe dugo zajedno. A to znači samo jedno – rad na vezi. Organizirajte dane tako da imate vrijeme samo za sebe i voljenu osobu. Odaberite jedan vikend i idite na putovanje, posjećujte pozorište, kino, otiđite na koncert ili večeru. Bitno je da ulažete u vezu i sav trud će se isplatiti.

image
10 zlatnih pravila

8. U dobru i u zlu…

Otrcana fraza koju često čujemo u filmovima ili pjesmama ima neke istine u sebi. Kad je najteže ne treba u partnera upirati prstom već biti podrška i zajedno rješavati probleme. Tvrdoglavost i isključivost su veliki neprijatelji vezama jer na kraju partneri postaju stranci i priča nema sretan kraj.

9. Povjerenje

Kad vam ljubomora ne da mira i lažno optužujete partnera/icu, dajete vjetar u leđa da do nečega ružnog na kraju stvarno i dođe. Naravno da ne smijete biti naivni i vjerovati apsolutno svemu te zanemarivati sumnjive znakove, ali ako nije bilo razloga za nepovjerenje nemojte se tako niti ponašati.

image
10 zlatnih pravila

10. Ljubav

Od svih znakova koji ukazuju da ste u kvalitetnoj i sretnoj vezi, ovaj 10 je najjednostavniji, ali i najvažniji. Ako se dvoje iskreno vole, uz malo truda, sa obje strane, ostale stvari će se složiti.

 

Najnovije