loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Ona i on
Uz ove ideje provest ćete nezaboravan Dan zaljubljenih
još 25 min. čitanja
utorak, 13. Februar 2018.

Uz ove ideje provest ćete nezaboravan Dan zaljubljenih

/UNSPLASH

Dan zaljubljenih je već sutra što znači da vam je ostalo još malo vremena da se odlučite kako da ga provedete sa svojom drugom polovicom.

Dan zaljubljenih nije nešto što nužno trebate planirati daleko unaprijed, zato vam donosimo nekoliko jeftinih ideja koje možete iskoristiti i provesti se na drugačiji način.

1. Dan za spa

Ako ste u raspoloženju da se opustite, onda ovo može biti idealan dan za spa za Vas i Vašeg partnera.

image
/UNSPLASH

Ne morate čak ni rezervisati u nekom hotelu, to sebi možete priuštiti i u kući. Kupite sol, kupku, ukrasite vaš dom sa umirujućim svijećama ili možda uložite nešto novca na masažna ulja.

Plus, masiranje jedno drugog može se pokazati kao senzualno iskustvo.

2. Filmska noć

Želite li provesti romantičnu noć uz filmove? Za par koji bi radije boravio na kauču kod kuće nego otišao u kino, onda stvarno nema boljih sugestija nego gledanje Netflix-a.

image
/UNSPLASH

Zašto ne iskoristiti temu Valentinovo gledajući romantične komedije? Možda na primjer "Kako se riješiti frajera u 10 dana" ili "Ne možeš kupiti moju ljubav".

3. Kuhajte zajedno

Svi znamo da večerice za Valentinovo mogu biti malo skupe, tako da je odlična alternativa da ostanete i kuhate zajedno.

Postanite pravi timski par i razdvojite kuharske obaveze. Na primjer, ako pokušavate da napravite domaću picu, neko od vas neka napravi tijesto, a drugi neka stavlja priloge.

image
/UNSPLASH

Kao što je George Bernard Shaw jednom rekao: "Nema veće ljubavi od ljubavi prema hrani", tako da bi vaš vlastiti praznik mogao biti recept za savršeno veče.

4. Trening

Iako će mnogi parovi širom svijeta uživati ​​u sopstvenom privatnom treningu na Dan zaljubljenih, zašto ne biste pokušali trenirati u paru kako biste obilježili ovu posebnu priliku?

image
/UNSPLASH

Postoji toliko puno fizičkih aktivnosti koje možete probati, od intenzivnog borbenog događaja do šetnje parkom ili trčanja atletskim stazama. Ni biciklizam, ni alpinizam, a ni plivanje ne zaboravite uvrstiti kao jednu od mogućih ideja.

5. Stand-up komedija

Ako se premišljate za ideje za Dan zaljubljenih, a želite se smijati, e, onda odlazak na Stand-up komediju je definitivno najbolja stvar koju možete uraditi.

image
/UNSPLASH

6. Noć za igre

Napravite kombinovano takmičenje za igre u dvoje, a možete i pozvati vaše prijatelje na igru ​​Monopola, Risica, Una ili Cugopola. Ovo je fantastična alternativa.

image
/UNSPLASH

7. Piknik

Tehnički idalje možete biti u zimi, ali to ne znači da ne možete pronaći nekoliko izvanrednih prostora za divni i ugodni piknik. Može to biti planina, izletište ili pećina.

image
/UNSPLASH

Čak ne morate da napustite svoj dom ako imate dovoljno sreće da imate svoju baštu.

Sastavite lijep izbor hrane, grickalica, a možete i ponijeti i alkohol. Uvijek možete napraviti i zatvoreni piknik ispred televizora ako stvarno ne možete podnijeti hladnoću.

8. Izgradite dvorac

Govoreći o aktivnostima u zatvorenom, nikad niste prestari da bi pokazali svoju blesavu stranu. Obradujte dijete u sebi izgradnjom sopstvenog dvorca.

image
/UNSPLASH

Nabacajte jastuka, posteljine, puno grickalica i možda da uzmete i laptop, tako da možete gledati Netflix. Ponesite i pivo da se rashladite unutra. Savršeno, zar ne?

9. Degustacija vina

Bez obzira da li ste veliki ljubitelj vina ili ne, otiđite na degustaciju vina, jer to je na dan Valentinova svakako posebno romantično i interesantno.

Možete rezervisati vaše mjesto u nekom dobrom wine baru ili se najaviti za obilazak vinskog podruma i degustaciju vina, a nije loša ideja ni da umjesto toga ostanete kući i degustirate vina.

image
/UNSPLASH

Kupite vino, sipajte male količine u različite čaše i testirajte svog partnera da vidite koliko je dobar poznavalac.

Bilo koju ideju da odaberete, uz ljubav i dobro raspoloženje, provest ćete se nezaboravno.