loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Putovanja
4 razloga da putujete u oktobru (i)li novembru
još 25 min. čitanja
ponedjeljak, 16. Oktobar 2017.

4 razloga da putujete u oktobru (i)li novembru

/pixabay

Ako niste putovali ovog proljeća i ljeta, onda je sada najbolje vrijeme da sebi napokon priuštite zasluženi odmor.

Donosimo vam četiri odlična razloga zašto trebate putovati u oktobru i novembtu. Putovanja ne moraju biti daleka, a na izbor imate i velik broj vikend putovanja koja se zaista isplati kupiti.

Jeftiniji letovi

Ako su vam avionske karte skupe, onda je najbolje da putujete u oktobru i novembru jer su tada u prosjeku avionske karte i do 50% povoljnije nego u periodu od marta do septembra.

Jeftiniji smještaj

Vjerovali ili ne, ali i hoteli imaju jesenske akcije i mogu se pronaći odlične vikend-ponude i wellness paketi, a mnogi hoteli u ponude koje su inače samo za noćenje dodaju i doručak za dvoje potpuno besplatno i to baš u periodu od oktobra do kraja novembra.

Izbjegnite gužve

Tokom ljeta, ali i za praznike kao što su Uskrs, Božić ili Nova godina, gužve su uvijek i svuda i to ponekad može živcirati putnike, a pogotovo one koji putuju s malom djecom. U oktobru i novembru gužvi gotovo da i nema pa je ovo idealno vrijeme za putovanje, piše

Jesen je posebna

Neke destinacije su najljepše u jesen pa tako izdvajamo putovanja u Bavarsku, Pariz, Amsterdam, Prag ili na otok Sardiniju, Maltu ili Cipar.