loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Putovanja
5 egzotičnih destinacija koje su ljeti najjeftinije
još 25 min. čitanja
utorak, 17. April 2018.

5 egzotičnih destinacija koje su ljeti najjeftinije

/pixabay

Sajt Booking.com nedavno je otkrio pet destinacija koje su tokom ljetnih mjeseci najisplativije i za koje možete uštedjeti čak 50 posto od njihove stvarne cijene u sezoni. Pogledajte listu.

Cordoba

Cordoba u Andaluziji, osim što je poznata po svojoj gastronomiji i nevjerovatnoj arhitekturi, poznata je i po toploj klimi čitave godine. U augustu cijene su 50 posto niže nego inače, stoga Cordobu treba obići krajem ljeta kada je vrijeme nevjerovatno, a grad prilično oslobođen od turista i gužve.

image
/pixabay

Patong, Tajland

Plaža Patong je jedna od najpoznatijih plaža na Phuketu i puna je barova, klubova i restorana, pa je idealna za godišnji odmor. Zanimljivo je da je Patong najjeftiniji u junu i to za čak 49 posto nego inače. Oni koji posjete ovo mjesto mogu uživati u nevjerovatnom noćnom životu koji se nudi, idiličnim platama i ukusnoj hrani.

image
/pixabay

New Orleans, SAD

Grad u kojem je nastao džez i koji odiše umjetnošću, restoranima, istorijom i arhitekturom je za čak 48 posto jeftiniji u augustu u poređenju sa ostalim mjesecima kada su hoteli i dvostruko skuplji. Osim što je u augustu New Orleans najjeftiniji, tada je i Mjesec muzeja, ali i muzičkih festivala poput Satchimo Summerfesta, podsjeća B92.

image
/pixabay

Salvador, Brazil

Iako nije ljetni mjesec, decembar je najbolji za "ljetovanje" u Salvadoru, kada je za 29 posto jeftiniji. Nevjerovatna obala, specifična kuhinja koja osvaja na prvi griz i jedan od najvećih karnevala na svijetu dovoljni su razlozi da razmislite o ovoj egzotičnoj destinaciji.

image
/pixabay

Zlatna obala, Australija

Raj za surfere, ali duge pješčane plaže, tematski parkovi i dugi sunčani dani pravi su razlog da se uputite na "kraj svijeta". Osim što je u februaru (koji je u Australiji pravi ljetni mjesec) smještaj jeftiniji za 34 posto, postoji još jedan benefit – manjak turista i gužve, pa stoga možete potpuno sami uživati na vrelim i dugačkim pješčanim plažama.

image
/pixabay

Najnovije