loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Putovanja
(FOTO) Vrata pakla u Keniji jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija svijeta
još 25 min. čitanja
utorak, 14. Novembar 2017.

(FOTO) Vrata pakla u Keniji jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija svijeta

/anadolija

Nacionalni park Vrata pakla (Hells Gate) u Keniji spada u red najatraktivnijih turističkih destinacija svijeta, a misteriozni prolazi vode i do centra grada Naivasha.

image
/anadolija

Vrata pakla nastala su prije stoljeće i pol hlađenjem vulkanske lave nakon erupcije vulkana Longonot, a toplice u toj regiji resurs su za proizvodnju električne energije i to tri četvrtine od ukupnih potreba Kenije.

Oko 50 kilometara dugi labirinti ohlađene lave spuštaju se s planine Longonot i sežu do centra grada, a riječ je i o zaštićenom području koje je magnet za turiste i zbog bogate flore i faune.

image
/anadolija

Turisti iz cijelog svijeta dolaze i za svega 26 dolara imaju priliku da u pratnji ili bez vodiča uživaju u zahtjevnoj i nesvakidašnjoj šetnji i safarijem u parku.

U uskim hodnicima nalaze se i desetine izvora tople vode koju kenijska vlada koristi za proizvdnju električne enegrije. Postrojenja su često predmet kritike organizacija koje se zalažu za očuvanje okoliša.

image
/anadolija

Nekada zemlja plemena Masai, od 1984. godine pod zaštitom je kenijske vlade i dom je mnogih životinjskih vrsta poput bufala, zebre, lava, babuna i više od 100 vrsta ptica.

Plame Masai i dalje naseljava sela u blizini parka i većina pripadnika tog plemena su vodiči i čuvari u parku.

image
/anadolija

Jackson Mewet već deceniju i pol vodi turiste u šetnju parkom, a za Anadoliju je kazao da je to mjesto na kojem su snimani i poznati svjetski filmovi poput "Lara Croft Tomb Rider" i "The Lion King".

image
/anadolija

Najnovije

22/04/2018 u 2:30 h
Povratak u prirodu
22/04/2018 u 2:00 h
Veganske bjelančevine