loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Putovanja
Umjesto Ibize, pravo na Exit
još 25 min. čitanja
četvrtak, 17. Maj 2018.

Umjesto Ibize, pravo na Exit

Exit - dragulj evropske festivalske scene

U godini kada je drugi put osvojio titulu najboljeg velikog evropskog festivala, Exit ne prestaje da privlači pažnju svetskih medija, posebno onih sa globalnim dometom i nemjerljivim uticajem.

CNN je nedavno ponovo označio Exit kao jednu od nezaobilaznih stavki za posjetu Srbiji i njenim prirodnim ljepotama, dok je američki magazin Forbes vidi ovogodišnji program novosadskog festivala kao njegov glavni adut, prenosi Tanjug.

Mladi koji mijenjaju svijet

Forbes je posebno izdvojio trenutno najprepoznatljiviji hip hop sastav Migos, ali i najpopularnijeg DJ-a današnjice Davida Guettu, proglasivši Exit mjestom koje bi svjetski jet set trebalo da doživi.

Ugledni Financial Times u širem članku o Srbiji, zbog kojeg je urednik Lionel Barber proveo dan u Novom Sadu i obilazio Petrovaradinsku tvrđavu, stoji da je Exit poput Glastonburyja na Dunavu.

Britanski list Daily Mail u opširnom članku o najboljim svjetskim nadolazećim turističkim destinacijama predlaže Exit kao zamjenu za čuveno špansko ostrvo Ibiza.

"Ako su vam dosadili pozeri i gužve na Ibizi, bukirajte sebi kartu za Exit", piše novinar Daily Maila, ističući Petrovaradinsku tvrđavu kao impresivnu srednjovjekovnu lokaciju.

I prestižni The Guardian početkom godine je Exit izdvojio kao obaveznu stavku u globalnom kalendaru dešavanja, dok je list Mirror otišao korak dalje i osim što je novosadski festival uvrstio među najbolje, objavio je i opširan članak posvećen samo Exitu ocijenivši da će "siloviti program Exit festivala prodrmati srpsku tvrđavu ovog ljeta".

Vodeći evropski muzički magazin NME ponudio je čitaocima posebnu aplikaciju koja im predlaže idealan festival, a među prijedlozima su se našli Exit, ali i Sea Star.

Irski Irishexaminer u dva članka izdvaja Exit, a u naslovu retorički pita "Da li je Exit najviše cool festival u Evropi", dok je njihov glavni konkurent Daily Edge izdvojio Exit kao ljetnu destinaciju koja se ne smije propustiti.

Vodeći svjetski turistički vodič Conde Nast Traveller na svojoj listi najboljih svjetskih festivala, prepoznao je jedinstvene početke Exit festivala kao aktivistički napor mladih da mijenjaju svijet oko sebe.

U istom tekstu Daily Edge portala našao se i Sea Star u Hrvatskoj, još jedan festival u organizaciji Exit tima, te je pohvaljeno prošlogodišnje premijerno izdanje i nominacija za najbolji novi evropski festival.

​Dragulj evropske scene

Britanski Skiddle portal posvetio je čitav tekst Exitu, nazivajući ga "draguljem evropske festivalske scene" i izdvojivši pet izvođača koji se ne smiju propustiti, dok je The Skinny sastavio listu najboljih mediteranskih muzičkih događanja među kojima su se našli i Exit i crnogorski "Sea Dance.

GQ magazin u svom italijanskom izdanju naziva Exit jednim od najboljih festivala ovog ljeta u Evropi, a slično je uradio i Il Post uz ocjenu da je novosadski festival pristupačniji za džep od drugih, a nudi vrhunski muzički program.

Novozelandski Stuff predložio je čitaocima Exit kao jedan od "10 putnih trendova za 2018" naglašavajući istorijsku tvrđavu kao unikatnost festivala. "