loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Uradi sam
Za siguran ponovni cvat: Napitak koji orhideja voli više od vode
još 25 min. čitanja
četvrtak, 12. Oktobar 2017.

Za siguran ponovni cvat: Napitak koji orhideja voli više od vode

/skitterphoto.com 

Orhideje ili kaćunovke izazov su za svakoga, no ako ih uspijete potaknuti da se nesmetano razvijaju, nagradit će vas prizorima kojima se jednostavno ne možete ne diviti.

Za mnoge kraljica cvijeća, orhideja je posebno osjetljiva biljka. A svaki ljubitelj ovog prekrasnog cvijeta sigurno ima vlastite najbolje savjete za uzgoj - neki ju drže na direktnom suncu, neki ju zalijevaju s odstajalom vodom koju kasnije izliju iz tanjurića, neki joj samo prskaju listove...No istina je da kod nekih vrsta ponekad nema pravila, piše zadovoljna.dnevnik.hr

Također, mnogima se sigurno dogodilo da su na poklon dobili raskošan primjerak u punome cvatu koji, kad je ocvao, više nikada nije dobio nove cvjetove.

image
/freestocks.org

Za uzgoj takvih orhideja koje pomalo kasne u razvoju postoji jedan trik. Umjesto da ju zalijete običnom vodom, kakva god ona bila, učinite to zelenim čajem. Ne morate kuhati posebnu šalicu, nego od one koju pijete ostavite na dnu gutljaj koji ćete na kraju dana uliti u orhideju.

Ne pretjerujte s količinom i pripazite da čaj nije prejak - na dan joj dodajte maksimalno dvije žlice i nemojte ju zalijevati tijekom vikenda.

Ova tehnika funkcionira i kod ostalih biljaka koje rastu u kiselijem tlu poput ruža.

Ako ovom savjetu dodate i najvažnija pravila uzgoja, vaša ljepotica će sigurno ponovno procvjetati.

image
/stock.tookapic.com