loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Zanimljivosti
Kupite stan u Dubaiju za 30 Bitcoina
još 25 min. čitanja
srijeda, 13. Septembar 2017.

Kupite stan u Dubaiju za 30 Bitcoina

Kupite stan u Dubaiju

Britanska preduzetnica i političarka, a pritom i baronica Michelle Mone, pokrenula je veliki građevinski projekt u sklopu četvrti Science Park u Dubaiju.

Ova vijest se ne bi našla na našim stranicama da nije objavljeno kako će se od preko hiljadu dostupnih, oko 750 stanova moći kupiti – plaćanjem u Bitcoinu.

Naime, baronica Mone i njen poslovni i životni partner Doug Barrowman odlučili su dio stanova ponuditi na prodaju novoj klasi bogataša, novopečenim Bitcoin milionerima koji su se obogatili na trgovini virtuelnim kriptovalutama.

image
Kupite stan u Dubaiju

Navedeni stanovi nude se direktno toj grupi ljudi, tj. onima koji žele svoje virtuelno bogatstvo pretvoriti u nešto opipljivo – "a šta je sigurnije i opipljivije od cigle i betona?" – pitaju se ovi poduzetnici.

Ako ste i sami među ranim investitorima u kriptovalute, pa ste prije nekoliko godina uložili šačicu dolara u nekoliko desetina Bitcoina, sada ih imate priliku zamijeniti za stan u Dubaiju u koji ćete moći useliti 2020. godine.

Cijena? Prava sitnica. Garsonijeru možete dobiti već za oko 30-33 Bitcoin-a. Za jednosobni stan će trebati izdvojiti oko 54, dok će vas dvosobni stan stajati oko 80-85 Bitcoin-a.

Kako bi se izbjegao uticaj oscilacija vrijednosti Bitcoin-a, koje nisu male niti rijetke, cijene ovih stanova će biti fiksne u američkim dolarima, te pretvorene u Bitcoin vrijednosti na dan kupovine, prenosi ITVESTI.INFO

Najnovije