loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Život
Zaokupljeni ste životom
još 25 min. čitanja
srijeda, 14. Mart 2018.

Zaokupljeni ste životom

/ /

Kada smo bliski prijatelji s nekim, intuitivno znamo kada su mu potrebni zagrljaj, pomoć ili naše strpljenje da ga saslušamo. S druge strane, kada mi prolazimo kroz težu životnu fazu, računamo na naše prijatelje, na njihovu potporu kada osjećamo gubitak, kroz bolesti ili neka druga nazadovanja u životu.

Svi znamo da biti dobar prijatelj znači biti tu kada nas druga osoba treba, međutim jednako je važno biti s prijateljima i u trenucima njihove radosti kako bismo mogli s njima proslaviti i uživati u njihovom trijumfu. Na kraju krajeva, s kim bi radije naši prijatelji proslavili svoju promociju, diplomu, zaruke ili dobre vijesti.

Za razliku od starih vremena kada se govorilo da se prijatelj prepoznaje u nevolji, danas je jednostavnije biti tu za nekoga dok prolazi kroz kriznu životnu fazu, nego se radovati s njim. Često se u tuđoj radosti pojave tamne misli koje nam govore kako bismo mi u tom trenutku trebali osjećati suprotno. Umjesto da slavimo s prijateljima, uvlačimo se u svoju rastuću bol. Bol se javlja ili iz ljubomore kako je prijatelj dobio nešto što mi nemamo ili ponekad i prijateljev uspjeh vodi do gubitka prijatelja na neki način. Ili jednostavno možemo postati toliko zaokupljeni svojim životom da nam je teško biti tu za prijatelja ako mu sve dobro ide.

Možda smo ponekad i toliko opterećeni problemima da nemamo želje slaviti s prijateljem jer nam nije ni do kakve zabave. Ponekad znamo uzimati i njihove uspjehe zdravo za gotovo. Pretpostavljamo da smo iznimno dobri prijatelji ako smo tu za njih u teškim trenucima.

Ipak, biti pravi prijatelj uključuje i biti tu u dobrim vremenima. Sreća i uspjeh mogu biti potpuno prazni ako nemamo nikoga s kim bismo ih podijelili, a ko može bolje otplesati s nama ples pobjede od naših prijatelja.

Odvojiti vremena za prijatelje u našim užurbanim životima kako bismo proslavili njihove sretne trenutke je prekrasan način na koji im pokazujemo kako nam je stalo, a kroz želju da prisustvujete u sretnim trenucima u njegovom životu i prijatelj vama pokazuje kako vas cijeni.