loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: BiH
Platforma za mir podijelila poslanike
još 25 min. čitanja
četvrtak
17. Maj 2018.

Platforma za mir podijelila poslanike

Da treba obustaviti svaku priču koja vodi zveckanju oružja ukazala je Maja Galas Vražalica (DF)
Platforma za mir podijelila poslanike
/Amer Kajmović

Informacija o projektu PRO-Budućnost i Platformi za mir, čiji je podnosilac Ministarstvo za lјudska prava i izbjeglice BiH, izazvala je burnu rasprvu poslanika. Materijal koji zagovara mir i budućnost neopterećenu prošlošću poslanike je odveo u raspravu o ratnoj prošlosti u BiH.

Poslanik SNSD-a Lazar Prodanović kazao je da umjesto o pričama iz prošlosti, svi trebaju se okrenuti budućnosti kako bi ona bila bolja od prošlosti. No, ostali poslanici SNSD-a, usprotivili su o ovoj informaciji ne bi trebao Parlament izjašnjavati jer kako su naveli to nije domaći nego projekat "američkih nevladinih organizacija".

Da treba obustaviti svaku priču koja vodi zveckanju oružja ukazala je Maja Galas Vražalica (DF). Na to je reagovao Predrag Kožul (HDZBiH) kazavši da "dok vi govorite o zveckanju oružjem sjetite se da je predsjednik vaše stranke okretao mitraljez ka jugu".

- Meni nikako nije jasno kada kolega Kožul želi meni da replicira zašto spominje predsjednika Željka Komšića. A kad ga je već spomenuo ne znam o kojem mitraljezu priča. Ako mislite da li je učestvovao u ratu - da bio je aktivni učesnik odbrane, čak je i Zlatni ljiljan. I dok je predsjednik partije iz koje ja dolazim branio BiH, predsjednik partije iz koje vi dolazite je logoraše slao na prislini rad, odgovorila je Gasal Vražalica.