loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: BiH
Grabar-Kitarović i naš trojac su mandate iskoristili za srozavanje ugleda dvije države
još 25 min. čitanja
srijeda
17. Januar 2018.

Grabar-Kitarović i naš trojac su mandate iskoristili za srozavanje ugleda dvije države

Predsjednica RH možda dolazi u BiH da se upozna sa najnovijim trikom iz lepeze loših poteza bh. vlasti, sage o neusvajanju budžeta FBiH i raspuštanju Parlamenta. Odnosno, kako stvoriti udarnu vijest, dobiti medijsku pažnju i članovima vlastite stranke se učiniti nevjerovatno važnim, a da sve to plate građani, privreda i poljoprivrednici, smatraju u Nezavisnom bloku. 
Grabar-Kitarović i naš trojac su mandate iskoristili za srozavanje ugleda dvije države
/

Povodom posjete Bosni i Hercegovini predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Nezavisni blok smatra "da ona može doći isključivo na savjetovanje s trojicom članova Predsjedništva BiH o trikovima za obmanjivanje i smaranje vlastitih naroda".

- Grabar Kitarović, kao i naš trojac, pokazali su ozbiljne namjere bavljenja isključivo dizanjem tenzija, stvaranjem lažnih kriza i međusobnim optužbama, pa čak i lažnih protokola o dolasku. Predsjednica RH možda dolazi u BiH da se upozna sa najnovijim trikom iz lepeze loših poteza bh. vlasti, sage o neusvajanju budžeta FBiH i raspuštanju Parlamenta. Odnosno, kako stvoriti udarnu vijest, dobiti medijsku pažnju i članovima vlastite stranke se učiniti nevjerovatno važnim, a da sve to plate građani, privreda i poljoprivrednici.

I Grabar Kitarović i naš trojac su svoje mandate iskoristili za srozavanje ugleda dvije države. Ništa nije napravljeno, nema sporazuma o granici, nema dogovora o imovini i politički odnosi su na najnižem nivou od kraja rata. Predsjednica RH uspila je godine reformi i modernizacije baciti na smetljište prije godinu dana, kada je u Washingtonu molila vlasti SAD-a da utiču na Sud u Hagu kako bi presuda protiv šestorke išla u korist njene politike. Presuda je pokazala njene diplomatske rezultate, stoji u saopćenju Nezavisnog bloka.

''Nema razlike ni između autobuskih stanica u BiH i Slavoniji i Dalmaciji. Svi su puni mladih ljudi koji odlaze trbuhom za kruhom. Ono što BiH treba je da na izborima u oktobru dobiju vjerodostojnu političku alternativu, a Hrvatskoj to želimo isto naredne godine. Što se tiče izbornog zakona: ministri vanjskih poslova EU su u oktobru u Zaključcima o BiH kazali kako HDZ BiH prijedlog nije dobar. Nadam se da će predsjednica Grabar Kitarović u BiH držati se zajedničkog zaključka 28 zemalja članica EU, kojoj pripada i država koju predstavlja. Nama treba podrška u uvođenju standarda u biračkim procesima, transparentnosti i uvođenju elektronskog glasanja kako bi vratili povjerenje svima u BiH u izborni proces i spriječile krađe i manipulacije koje su nam se dešavale u prošlosti i to je u tom pravcu očekujemo podršku i prijedlogu izmjena Izbornog zakona kojega je predložio Nezavisni blok'', izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i poslanik u Parlamentu BiH.