loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: BiH
Gratz traži istragu zbog govora mržnje članova kabineta Bakira Izetbegovića
još 25 min. čitanja
ponedjeljak
4. Decembar 2017.

Gratz traži istragu zbog govora mržnje članova kabineta Bakira Izetbegovića

"Prije svega, oni su govor mržnje i kampanje javnog linča novinara i novinarki provodili i provode za vrijeme radnog vremena sa svojih radnih mjesta u Predsjedništvu", kaže Gratz
Gratz traži istragu zbog govora mržnje članova kabineta Bakira Izetbegovića
/

Federalni zastupnik Dennis Gratz traži provođenje unutrašnje istrage u Predsjedništvu BiH o širenju govora mržnje od strane pojedinih zaposlenika/savjetnika u kabinetu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića. Gratz smatra da se konačno moraju zaustaviti negativne kampanje, koje bez interesa za državu provode na društvenim mrežama aktivisti SDA i Izetbegovićevi savjetnici, te da isti nemaju veze sa 'odnosima s javnošću', već sa amaterskim i diletantskim odnosom prema funkciji savjetnika u kabinetu člana Predsjedništva.

"Prije svega, oni su govor mržnje i kampanje javnog linča novinara i novinarki provodili i provode za vrijeme radnog vremena sa svojih radnih mjesta u Predsjedništvu. Dakle, građani Bosne i Hercegovine plaćaju da neki pojedinci pišu statuse i komentare po društvenim mrežama. Ako im je to stvarno posao, neka član Predsjedništva izađe pred javnost i kaže: Da, ja sam im povjerio - kao zadatak koji su jedino sposobni obavljati - da komentarišu na Facebooku društvene događaje i napadaju javne djelatnike, novinare i neistomišljenike. Pa neka onda javnost prosuđuje po tome o Izetbegoviću", kazao je Gratz.

"Ako to nije slučaj, onda se nadam da će član Predsjedništva Bakir Izetbegović sam pokrenuti istragu i tražiti utvrđivanje odgovornosti. Nevjerovatno je da on trpi, da mu par savjetnika pravi toliku štetu u javnosti. Iza Vučića i Grabar-Kitarović stoji tim profesionalaca koji nam kontinuirano nameću teme od kojih se mi moramo kao 'braniti', umjesto da mi postavljamo pitanja i tražimo odgovore. Ja kao građanin BiH smatram da našoj državi šteti loš kabinet člana Predsjedništva, koji umjesto da ovih dana pažljivo radi na porukama koje naša zemlja šalje nakon presuda u Hagu, odlučuje da je bitnije za zemlju vrijeđati i provocirati neovisne medije i novinare", zaključio je Gratz.