loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: BiH
Izetbegović primio delegaciju ustavnih sudova BiH i Austrije
još 25 min. čitanja
ponedjeljak
16. April 2018.

Izetbegović primio delegaciju ustavnih sudova BiH i Austrije

Tokom razgovora istaknuta je uloga koju imaju ustavni sudovi u svakoj državi, te naglašena potreba razvijanja pravne kulture u BiH, koja podrazumijeva poštivanje i provođenje sudskih odluka
Izetbegović primio delegaciju ustavnih sudova BiH i Austrije
/FENA 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas delegaciju ustavnih sudova Bosne i Hercegovine i Republike Austrije.

Delegacija koju su predvodili predsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Mirsad Ćeman i predsjednica Ustavnog suda Austrije Brigitte Bierlein informirala je predsjedavajućeg Izetbegovića o dobroj saradnji ustavnih sudova dviju zemalja u okviru međunarodnih asocijacija, ali i o intenzivnim bilateralnim odnosima.

Tokom razgovora istaknuta je uloga koju imaju ustavni sudovi u svakoj državi, te naglašena potreba razvijanja pravne kulture u BiH, koja podrazumijeva poštivanje i provođenje sudskih odluka.

Izetbegović je istakao generalno dobre i prijateljske odnose Bosne i Hercegovine i Austrije, te izrazio zadovoljstvo da i ustavni sudovi dviju zemalja razvijaju dobre odnose, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništvo BiH.