loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: BiH
Međugorje: Spasioci pronašli nestalu 84-godišnju Francuskinju
još 25 min. čitanja
četvrtak
7. Decembar 2017.

Međugorje: Spasioci pronašli nestalu 84-godišnju Francuskinju

Starica je nestala u srijedu oko 11 sati kada se izdvojila iz grupe hodočasnika na Brdu ukazanja, a u velikoj akciji spašavanja, koja je počela u srijedu oko 20 sati, učestvovalo je 50 pripadnika gorskih službi spašavanja u BiH
Međugorje: Spasioci pronašli nestalu 84-godišnju Francuskinju
Akcija spašavanja francuskinje/GSS.ba/

Nakon velike i opsežne potrage, nestala 84-godišnja Francuskinja O.M.A.C. pronađena je u srijedu kasno navečer u Međugorju živa, pothlađena i dehidrirana, potvrđeno je danas iz Operativnog centra civilne zaštite HNK-a.

Starica je nestala u srijedu oko 11 sati kada se izdvojila iz grupe hodočasnika na Brdu ukazanja u Međugorju.

U velikoj akciji spašavanja, koja je počela u srijedu oko 20 sati, učestvovalo je 50 pripadnika gorskih službi spašavanja u BiH, prenosi Fena.

Nakon više od dva sata potrage, starica, koja je provela noć vani na temperaturi koja se spuštala i na -3°C, pronađena je živa, pothlađena i dehidrirana, ali komunikativna i svjesna.

Odmah je utopljena i zbrinuta te prevezena u Dom zdravlja u Čitluku.

- Dok se ekipa okrijepljivala u obližnjem kafiću, stigla je vijest da nam dolazi bakica. Napustila je Dom zdravlja i došla popiti piće sa spasiocima, saopćili su iz Saveza gorskih službi spašavanja u BiH, te dodali kako je "pala i zajednička fotka oko 1.30 sati.