loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: BiH
Novi most u Mostaru u funkciji početkom novembra
još 25 min. čitanja
četvrtak
12. Oktobar 2017.

Novi most u Mostaru u funkciji početkom novembra

Gradonačelnik Ljubo Bešlić je sa saradnicima posjetio gradilište novog mosta koji spaja Aveniju i Sutinu, u blizini škole u naselju Zalik
Novi most u Mostaru u funkciji početkom novembra
Ljubo Bešlić/

Dionica puta koja novim mostom spaja mostarsko naselje Avenija s kružnim tokom u Ulici maršala Tita u blizini škole u Zaliku u promet će biti puštena početkom idućeg mjeseca, najavili su jučer predstavnici Gradske uprave s gradonačelnikom Ljubom Bešlićem na čelu. Bešlić je novinarima rekao da je riječ o gradilištu koje je značajno, odnosno o dionici puta koja će kada zaživi biti važna za odvijanje saobraćaja u cijelom gradu.

- Namjeravamo preusmjeriti promet na drugi dio i to je razlog naše posjete gradilištu. Vjerujemo da ćemo prve automobile imati početkom narednog mjeseca, koji će se uputiti preko novog mosta. Most je potpuno završen i tehnički primljen, dok prometnica neće biti ni završena ni primljena, kazao je Bešlić.

U promet će se uskoro pustiti jedna traka po kojoj će se saobraćaj odvijati u dva smjera, pošto nisu obezbijeđena sredstava kako bi se u potpunosti zatvorila konstrukcija finansiranja. Da se radovi privedu kraju, potrebno je oko milion maraka. U narednoj budžetskoj godini pokušat će se osigurati sredstva za dionicu. Govoreći o cjelokupnoj vrijednosti projekta, Bešlić je napomenuo da je on finansiran kroz nekoliko faza, od kojih je gotovo svaka koštala po nekoliko miliona.