loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: BiH
Odnosi u Predsjedništvu BiH su "stidljivo dobri"
još 25 min. čitanja
utorak
14. Novembar 2017.

Odnosi u Predsjedništvu BiH su "stidljivo dobri"

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović je poručio Bakiru Izetbegoviću da "nije uredu da samo on organizira obilježavanje 25. novembra"
Odnosi u Predsjedništvu BiH su "stidljivo dobri"
Ko više voli svoju zemlju?/Didier TORCHE

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović kazao je na današnjem druženju s novinarima kako nema nijedne dvojbe da će na Upitnik Evropske komisije biti odgovoreno do 15. decembra, nakon čega će Federica Mogherini, visoka predstavnica EU za vanjske odnose i sigurnosnu politiku posjetiti BiH.

On je kazao da se u državi političari previše bave unutrašnjim pitanjima. Što se tiče izmjena Izbornog zakona BiH, Čović je najavio intenziviranje komunikacije s međunarodnim institucijama kako bi se izbori iduće godine održali nesmetano.

image
Čović: Sutra sastanak sa Radončićem/Didier TORCHE

Nerednih nekoliko dana Čović će razgovarati sa liderima svih stranaka u BiH, a za sutra je najavio razgovor sa liderom SBB-a Fahrudinom Radončićem.

Po Čovićevoj ocjeni, odnosi u Predsjedništvu BiH su "stidljivo dobri", a Bakiru Izetbegoviću je poručio da "nije uredu da samo on organizira obilježavanje 25. novembra", koji se u BiH slavi kao Dan državnosti. Konstatovao je i to da mu "ne pada na pamet da se utrkuje sa izjavama ko više voli svoju zemlju".