loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: BiH
PDP o poskupljenju goriva: Vlast u RS-u otima novac od naroda
još 25 min. čitanja
utorak
17. April 2018.

PDP o poskupljenju goriva: Vlast u RS-u otima novac od naroda

Od 1. februara svjedočimo, navode u PDP-u, negativnim efektima donošenja Zakona o akcizama, što najviše osjete građani koji gorivo sada plaćaju čak 2,15 – 2,16 KM, a što je posljedično dovelo do poskupljenja cijene žitarica, te ostalih životnih namirnica
PDP o poskupljenju goriva: Vlast u RS-u otima novac od naroda
Iz PDP-a pozivaju Vladu RS-a da reaguje/

Posljednje poskupljenje naftnih derivata za 0,07 KM u Republici Srpskoj (RS) i odbijanje nadležnih da reaguju pokazuju količinu neosjetljivosti koju ova vlast gaji prema sopstvenom narodu i opterećenjima koja mu nameće, tvrdi se u saopćenju Partije demokratskog progresa (PDP).

Od 1. februara svjedočimo, navode, samo negativnim efektima donošenja Zakona o akcizama, što najviše osjete građani koji gorivo sada plaćaju čak 2,15 – 2,16 KM, a što je posljedično dovelo do poskupljenja cijene žitarica, te ostalih životnih namirnica.

Iz PDP-a pozivaju Vladu RS-a da, u skladu sa svojim nadležnostima i Zakonom o regulisanju cijena, reaguje tako što će ograničiti „divljanje“ cijena koje ugrožavaju ionako loš životni standard građana.

- U suprotnom, oni će još jednom potvrditi svoje opredjeljenje koje su pokazali usvajanjem Zakona o akcizama u institucijama BiH: da im je cilj samo otimanje para od naroda kroz politiku ucjene i iznude, istaknuto je u saopćenju PDP-a.