loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: BiH
Pokušaj manjine da vlada nad većinom
još 25 min. čitanja
četvrtak
14. Septembar 2017.

Pokušaj manjine da vlada nad većinom

Dodik smatra da su iz opozicije već svi zaboravili šta je prvobitni uzrok prekida rada Skupštine, a to je vraćanje na dnevni red Konsolidovanog revizorskog izvještaja o izvršenju budžeta
Pokušaj manjine da vlada nad većinom
Milorad Dodik: Nemiri u Narodnoj skupštini RS su na neki način uvod u 'makedonski scenario'

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da su nemiri u Narodnoj skupštini RS na neki način uvod u 'makedonski scenario' i to upravo prije izbora, da bi vlast prijevremeno bila povučena, prenosi Fena. 

Za RTRS on je naveo da je “to bio pokušaj manjine da vlada nad većinom, ali ako se opozicija već poziva na zakon onda moraju da znaju da većina odlučuje”.

Smatra da su iz opozicije već svi zaboravili šta je prvobitni uzrok prekida rada Skupštine, a to je vraćanje na dnevni red Konsolidovanog revizorskog izvještaja o izvršenju budžeta, koji bi trebalo da bude na narednom skupštinskom zasjedanju.

Dodik je kazao i da policija jučer nije kršila profesionalne kodekse djelovanja te da je postupala prema zahtjevima predsjednika skupštine Nedeljka Čubrilovića.

Podsjećamo, Ambasada SAD-a u BiH reagirala je nakon tvrdnji iznesenih u saopštenju SNSD-a u kojem se navodi da je Američka ambasada "osmislila scenario rušenja Parlamenta".