loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: BiH
Potpisan ugovor o nabavci pasoških knjižica
još 25 min. čitanja
utorak
13. Mart 2018.

Potpisan ugovor o nabavci pasoških knjižica

U narednom četverogodišnjem periodu građani BiH će u zakonom propisanom roku nesmetano moći dolaziti do svojih putnih isprava, istakla je Adžikićeva
Potpisan ugovor o nabavci pasoških knjižica
Ilustracija

Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH /IDDEEA/ i banjalučka kompanija "Milbauer" potpisali su u Banjoj Luci četverogodišnji ugovor o nabavci pasoških knjižica u vrijednosti 28,47 miliona KM, rekla je za Srnu portparol IDDEEA Elvira Adžikić.

"Potpisivanjem ovog ugovora u narednom četverogodišnjem periodu građani BiH će u zakonom propisanom roku nesmetano moći dolaziti do svojih putnih isprava", istakla je Adžikićeva.

Ugovor je potpisan jučer u prostorijama IDDEEA u Banjaluci.

Kancelarija za razmatranje žalbi BiH odbila je ranije žalbu Francuske kompanije "Gemalto", čime su stvoreni preduslovi da IDDEEA nakon nekoliko neuspješnih pokušaja završi tender za nabavku pasoških knjižica.

Najbolju ponudu na posljednji tender, na koji se i žalio "Gemalto", dostavila je banjalučka kompanija "Milbauer", koja za četvorogodišnje štampanje pasoških knjižica traži 28,47 miliona KM s PDV-om, dok je kompanija "Veridos" tražila čak 53,28 miliona KM.

Ove dvije kompanije jedine su i dostavile ponude za četvorogodišnji posao štampanja pasoških knjižica, iako ih je daleko više preuzelo tendersku dokumentaciju.