loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: BiH
Požari u Neumu i na Čvrsnici i dalje aktivni, vatra prijeti i Mostaru
još 25 min. čitanja
ponedjeljak
17. Juli 2017.

Požari u Neumu i na Čvrsnici i dalje aktivni, vatra prijeti i Mostaru

Na području općine Stolac ugašen je požar iznad mjesta Gornja Duboka, u Čelebićima, Orahovici i Zulićima kod Konjica gorjeli borova šuma, trava, nisko rastinje
Požari u Neumu i na Čvrsnici i dalje aktivni, vatra prijeti i Mostaru
Mostarski vatrogasci stalno na terenu/Anadolija

Na području Neuma još je aktivan požar, gore trava i nisko raslinje, a vatra za sada ne ugrožava kuće, potvrđeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite HNŽ-a.

Situacija na požarištu na planini Čvrsnica je nepromijenjena - još ima požarnih tačaka na nepristupačnom terenu.

Na području općine Stolac ugašen je požar iznad naseljenog mjesta Gornja Duboka. U mjestu Kruševo gorilo smeće, trava i nisko raslinje.

image
Požar kod Jablanice/Fena

Na području općini Konjic, u mjestima Čelebići, Orahovica i Zukići, gorila je borova šuma, trava, nisko raslinje i kontejneri.

Požari koji su izbili u nedjelu u općini Čitluk, stavljeni su pod nadzor i ugašeni su.

Na području općine Čapljina bilo je aktivno nekoliko požara, u Vlašićima izgorila freza i plastenik, dok je u Gabela Polju gorila trava i raslinje uz željezničku prugu.

Na području Mostar bilo je aktivno 13 požara, a u nedjelju vatrogasci su u Potocima gasili požar na obiteljskoj kući. Gorjela je trava i nisko raslinje oko obiteljskih kuća, a došlo je i do požara na jednoj obiteljskoj kući, kojom prilikom je izgorio dio krova, navodi se u priopćenju.