loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: BiH
Građani misle da presude već odavno ništa ne znače
još 25 min. čitanja
srijeda
22. Novembar 2017.

Građani misle da presude već odavno ništa ne znače

Prolaznike na ulicama Sarajeva i Istočnog Sarajeva Oslobođenje je pitalo šta može promijeniti presuda Ratku Mladiću u BiH
Građani misle da presude već odavno ništa ne znače
ICTY/EPA

Šta može promijeniti i šta znači presuda Ratku Mladiću u BiH, pitali smo jučer građane Sarajeva i Istočnog Sarajeva, na čijim ulicama nismo zatekli mnogo ljudi. Neradni je dan, RS je slavio Dayton.

- Može da se još više posvađamo, ništa drugo, kaže nam kratko jedan od stanovnika Istočnog Sarajeva koji nam se predstavio kao Radomir.

Drugi sagovornik Oslobođenja (ime poznato redakciji) zamolio je za anonimnost kazavši nam da je bio zaštićeni svjedok na suđenju trojici generala, ali dodaje da nije svjedočio na suđenju Mladiću.

- Presuda ne može ništa promijeniti, to se već zna. Sve je to zacrtano. Neko će se nekoliko dana veselit, neko tugovat, a presuda će se izvlačiti kad kome zatreba, govori on.

Fikret Čengić (Sarajevo): Očekujem pravednu presudu za sve ratne zločine. Da Bog da da bude dobro, jer Dodik nastupa sa tim da je on heroj. Nije narod došao pameti. Loša je ekonomska situacija, političari misle o svom džepu.

image
Fikret Čengić/Didier Torche

Mirhet Hadžiarapović (Tuzla): Presuda neće ništa promijeniti. Vidimo po dosadašnjim presudama da se ništa nije promijenilo i da je maltene sve gore.

image
Mirhet Hadžiarapović/Didier Torche

Zaga Herco (Sarajevo): Presuda ništa neće promijeniti. Status quo je, apsolutno se ništa nije promijenilo tolike godine, a šta da se promijeni sutra? Ništa.

image
Zaga Herco/Didier Torche

Nedeljko Guja (Istočno Sarajevo): Već odavno ništa ne znače presude jer je narod toliko ogorčen na sve. Velika je nezaposlenost, narod se bazirao na svoje živote. Pričaće se dva-tri dana kao i sve što je dosad bilo, a narod će i dalje živjeti kao što je živio.

image
Nedeljko Guja/Didier Torche

Rada Mićić (Istočno Sarajevo): Kakva vremena dolaze, sumnjam u neki boljitak. Narod je razočaran, ne zna kojim putem da krene, kome da vjeruje, ko je ispravan... Toliko smo bombardovani različitim informacijama da smo jednostavno zbunjeni. Nisam ostvarila pravo na penziju, ne radim, ne mogu naći posao. Narod jedva preživljava.