loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: BiH
Salihović dao izjavu Tužilaštvu i naredio advokatu da šuti
još 25 min. čitanja
četvrtak
7. Decembar 2017.

Salihović dao izjavu Tužilaštvu i naredio advokatu da šuti

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine danas je u Tuzli saslušalo bivšeg glavnog tužioca Gorana Salihovića, protiv kojeg ovo tužilaštvo vodi istragu
Salihović dao izjavu Tužilaštvu i naredio advokatu da šuti
Salihović ne želi davati izjave

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine danas je u Tuzli saslušalo bivšeg glavnog tužioca Gorana Salihovića i time, čini se, okončali proces pred donošenje tužilačke odluke, odnosno pred konačno podizanje ili nepodizanje optužnice.

Do konkretnijih izjava od Salihovića, odnosno njegovog advokata nismo uspjeli doći, s obzirom na to da je Salihović odlučio prekinuti bilo kakvu saradnju s medijima zbog informacija koje su procurile u javnost, a koje se odnose na pojedinosti iz finansijske istrage koja je, navodno, pokazala da je došlo do nenamjenskog trošenja novca iz tužilačke kase.

Radi se o jučerašnjem tekstu objavljenom na portalu Žurnal Info, u kojem su detaljno navedene informacije iz dokumentacije, koju novinari Žurnala tvrde da imaju.

- Utvrđeno je da je na reprezentaciju, tokom dana vikenda, utrošeno 14.340 KM. Istragom je utvrđeno da je Salihović reprezentaciju koristio i tokom dana bolovanja. Gotovo svaka deseta faktura za reprezentaciju Glavnog tužioca nastala je u restoranu Robinzon na jezeru Modrac. Ukupno, od 558 pregledanih faktura, njih 59 u iznosu od 10 hiljada maraka su iz istog restorana, navedeno je u tekstu Žurnala, a što je izvučeno iz dokumentacije Tužilaštva BiH prikupljene tokom istrage.

Salihovićev advokat Rifat Konjić nam se javio na telefon, ali je kazao kako ga je klijent instruirao da ne izlazi u javnost sa detaljima o posljednjem saslušanju.