loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: BiH
SDA nastavlja raspravu o unutrašnjim problemima
još 25 min. čitanja
srijeda
14. Februar 2018.

SDA nastavlja raspravu o unutrašnjim problemima

Na sjednici Predsjedništva SDA je potvrđeno pokretanje smjene aktuelnog kantonalnog prmeijera Elmedina Konakovića 
SDA nastavlja raspravu o unutrašnjim problemima
/Didier Torche

Predsjedništvo SDA još nije završilo tačku o unutrašnjim odnosima u SDA, kazao je to lider SDA Bakir Izetbegović na održanoj pres-konferenciji.

image
/Didier Torche

Asim Sarajlić, predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, kazao je da je ovaj organ stranke u stalnom zasjedanju ali da je donesena odluka o pokretanju smjene Elmedina Konakovića sa funkcije premijera KS-a.

Kako je ranije kazao Sarajlić, Izvršni odbor sarajevske SDA donio je odluku da pokrene smjenu kantonalnog premijera Elmedina Konakovića, koji je prije nekoliko dana napustio SDA. On je kazao da su u proteklih 48 sati održane sve sjednice općinskih odbora u KS-u, a iz članstva SDA isključeni su Mirza Selimbegović, Elvedin Okerić (Novi Grad), Elmedin Konaković, Kemal Ademović i Amel Mekić (Centar).

Izetbegović je rekao da je Predsjedništvo SDA dalo punu podršku Ramizu Salkiću za borbu za ravnopravnost Bošnjaka na području RS-a, kao i svih naroda i građana BiH.

image
/Didier Torche

Predsjedništvo SDA pozdravilo je i donošenje nove strategije Evropske komisije koja šalje jasnu poruku da je budućnost Zapadnog Balkana u EU i da BiH do 2025. godine može sustići države koje su ispred nas. U tom smislu je čestitao Vijeću ministara BiH na usvajanju Upitnika