loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: BiH
SDP BiH izrazio zabrinutost za naglo naoružavanje MUP-a RS
još 25 min. čitanja
utorak
13. Februar 2018.

SDP BiH izrazio zabrinutost za naglo naoružavanje MUP-a RS

O mogućnostima i modelima eventualnog kandidiranja i kandidata iz reda bošnjačkog i srpskog naroda, SDPBiH će u sljedećim danima donijeti konačnu odluku u koordinaciji sa ostalim činiteljima građanskog bloka
SDP BiH izrazio zabrinutost za naglo naoružavanje MUP-a RS
/Didier Torche

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije (SDP) BiH na današnjoj sjednici je još jednom zaključilo da građanski blok u Bosni i Hercegovini može ukupno imati maksimalno tri kandidata za Predsjedništvo BiH, uključujući Željka Komšića kao zajedničkog kandidata iz reda hrvatskog naroda.

Osuđene su "neutemeljne i neistinite tvrdnje pojedinih medija i političkih dužnosnika da će SDPBiH samostalno predložiti tri kandidata".

O mogućnostima i modelima eventualnog kandidiranja i kandidata iz reda bošnjačkog i srpskog naroda, SDPBiH će u sljedećim danima donijeti konačnu odluku u koordinaciji sa ostalim činiteljima građanskog bloka.

image
/Didier Torche

Na sjednici je naglašena bojazan kako SDA i HDZBiH ne žele bilo kakve izmjene izbornog zakonodavstva, jer bi na taj način sudbina formiranja Doma naroda FBiH ostala u rukama Centralne izborne komisije BiH, nad kojom evidentan utjecaj imaju vladajuće stranke, saopćeno je iz SDPBiH.

SDPBiH smatra da se rješenje za izmjene izbornog zakonodavstva mora pronaći što prije u institucijama BiH, uz učešće svih domaćih političkih aktera i podršku međunarodne zajednice.

Članovi Predsjedništva su izrazili zabrinutost za naglo naoružavanje MUP-a Republike Srpske, piše Fena.

- Očigledno je da se vlasti u ovom entitetu boje vlastitoga naroda i njegovog opravdanog bunta zbog sve teže ekonomske situacije i sveopćeg siromaštva sa kojim je suočeno stanovništvo ovog dijela Bosne i Hercegovine, zaključuju u SDPBiH.