loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: BiH
Savez za promjene neće podržati set Zakona o akcizama 
još 25 min. čitanja
četvrtak
12. Oktobar 2017.

Savez za promjene neće podržati set Zakona o akcizama 

Pandurević se zahvalila Zvizdiću na razgovoru i rekla da je njihov zahtjev, također zasnovan na potpuno transparentnom trošenju prikupljenih sredstava, te istakla da to nije vidljivo u predloženom tekstu
Savez za promjene neće podržati set Zakona o akcizama 
Zvizdić sa poslanicima Saveza za promjene

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić nastavio je danas u Sarajevu razgovore s parlamentarcima o prijedlogu seta Zakona o akcizama.

U razgovoru sa poslanicima Saveza za promjene kojeg je predvodila Aleksandra Pandurević, predsjednica Kluba SDS-a, predsjedavajući Zvizdić je ponovio stav da je u procesu usvajanja ovog izuzetno važnog zakona, neophodno u potpunosti jasno definisati namjenu prikupljenih sredstava, te da je o prikupljenim sredstvima potrebno redovno i transparentno izvještavati javnost i Parlament BiH.

Predsjednica Kluba SDS-a, Aleksandra Pandurević se zahvalila predsjedavajućem Zvizdiću na razgovoru i rekla da je njihov zahtjev, također zasnovan na potpuno transparentnom trošenju prikupljenih sredstava. Rekla je i da to nije vidljivo u predloženom tekstu i da poslanici Saveza za promjene neće podržati ovakav prijedlog Zakona.

Predsjedavajući Zvizdić će u narednom periodu nastaviti razgovore sa svim akterima u procesu usvajanja seta Zakona o akcizama.