loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: BiH
Studenti iz Amerike posjetili Centralnu banku BiH
još 25 min. čitanja
srijeda
14. Mart 2018.

Studenti iz Amerike posjetili Centralnu banku BiH

Posjeta je počela prikazivanjem korporativnog filma o CBBiH, nakon čega je upriličena i prezentacija o makroekonomskom modelu BiH
Studenti iz Amerike posjetili Centralnu banku BiH
CBIH

U okviru posjete Bosni i Hercegovini, grupa od 35 studenata MBA studija prestižnog Sveučilišta Yale posjetila je Centralnu banku Bosne i Hercegovine (CBBiH).

Jedan od ciljeva posjete Bosne i Hercegovine je da studentima budu predstavljene različite perspektive – od političkog vrha, preko domaćih i stranih kompanija, do nevladinih organizacija. Imajući u vidu značaj CBBiH za bosanskohercegovačku ekonomiju, studenti ovog američkog sveučilišta su iskazali želju da se bolje upoznaju o instituciji i njenom radu. CBBiH je veoma zadovoljna zbog nastavka ovakve vrste suradnje sa Sveučilištem Yale, imajući u vidu činjenicu da je ovo već druga grupa studenata ovog sveučilišta koja posjećuje CBBiH.

Posjeta je počela prikazivanjem korporativnog filma o CBBiH, nakon čega je upriličena i prezentacija o makroekonomskom modelu BiH tijekom koje su studenti, velikim brojem pitanja, pokazali izuzetno interesiranje za instituciju, monetarnu politiku i makroekonomsku sliku BiH.

Ova posjeta i prezentacija su dio aktivnosti koje je CBBiH upriličila u okviru obilježavanja Svjetskog tjedna novca (Global Money Week), a koja se već godinama obilježava u cijelom svijetu na inicijativu Međunarodnog pokreta za financijsku edukaciju djece i mladeži (Child and Youth Finance International).