loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: BiH
Tužbom žele dokazati lažno predstavljanje
još 25 min. čitanja
četvrtak
14. Septembar 2017.

Tužbom žele dokazati lažno predstavljanje

Borci ispred Vlade FBiH se spremaju za zimovanje, a ne odustaju ni od borbe protiv “lažnih predstavnika boračkih interesa”
Tužbom žele dokazati lažno predstavljanje
Didier Torche/, Borci protesti/Didier Torche

Borci koji protestuju ispred Vlade FBiH u srijedusu, kako kažu, započeli pravnu bitku za osporavanje sporazuma koje su pojedinci potpisivali s predstavnicima vlasti. Protiv potpisnika dva sporazuma podnijeli su prijavu Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

- Mi očekujemo da se pokrene istraga kojom bi se utvrdilo da li su se pojedinci lažno predstavljali. Na sporazumima je vidljivo da su se neki potpisivali i za tri općine, a dodatnu sumnju izaziva činjenica da je dio aktivnosti vođen u noćnim satima kada ministra Salke Bukvarevića nije bilo u Vladi FBiH, rekao nam je Mirsad Sijoč.

O podnesenim prijavama pisanim putem su jučer obavijestili i ministra Salku Bukvarevića. Smatraju da bi ministar trebao obustaviti bilo kakve aktivnosti oko potpisanih sporazuma dok se Tužilaštvo ne izjasni o ovom slučaju. Borci su još jednom poručili da protestanti nisu i nemaju predstavnike koji u njihovo ime mogu bilo šta potpisivati. Iz kampa ne idu, a Ministarstvu odbrane će podnijeti zahtjev da im odobri kontejnere kako bi lakše zimovali ispred Vlade.