loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: BiH
(VIDEO) Trzavice na kraju posjete: Bakir "da pojasni", pa Vučić "da doda"
još 25 min. čitanja
srijeda
6. Decembar 2017.

(VIDEO) Trzavice na kraju posjete: Bakir "da pojasni", pa Vučić "da doda"

Iako je u ime BiH govorio hrvatski predstavnik Dragan Čović, na kraju je bošnjački član Predsjedništva BiH Izetbegović rekao da "mora nešto da pojasni"
(VIDEO) Trzavice na kraju posjete: Bakir "da pojasni", pa Vučić "da doda"
Anadolija/

Zajedničko obraćanje predsjednika Srbije i Predsjedništva BiH završeno je uz male trzavice i "pojašnjenja" koja su dali Bakir Izetbegović i Aleksandar Vučić, prenosi B92.

Iako je u ime BiH govorio hrvatski predstavnik Dragan Čović, na kraju je bošnjački član Predsjedništva BiH Izetbegović rekao da "mora nešto da pojasni".

Pogledajte kako je to izgledalo.

On se osvrnuo na poruku koju su poslali Vučić i Čović da o pojedinim pitanjima, kao što je Kosovo, zvanično Sarajevo neće mijenjati stav ukoliko to ne bude uradio ni Beograd.

Vučić je rekao da je "dobio takvu podršku" tokom sastanka, dok je Čović izjavio da će se "BiH prilagođavati stavovima Beograda u vezi sa unutrašnjim pitanjima Srbije".

"Međunarodnu politiku BiH vodiće ova tri čovjeka (članovi Predsjedništva BiH), i ona će se voditi u Sarajevu. Naravno, i te kako ćemo uzeti u obzir stavove susjednih zemalja, jer živimo sa Srbijom i živimo sa Hrvatskom, kao i sa EU, gdje smo preuzeli obaveze u procesu integracija. Ali, moj stav je da se spoljna politika vodi u Bosni i Hercegovini i ja sam molio Čovića da ono iznese kao svoj stav, a ne kao stav Predsjedništva", rekao je Izetbegović.

Podsjetimo, Izetbegovićeva izjava da smatra da je BiH trebalo da prizna Kosovo već je podigla puno prašine u regionu i dovela do novog podizanja tenzija između dve zemlje.

Nakon Izetbegovićevog "upada" na kraju konferencije, ispred mikrofona je ostao i Vučić, koji je uz osmijeh rekao da i "on mora nešto da doda".

"E, ovako vam izgleda sve. Ja sam citirao šta sam dobio u toku zvaničnih razgovora, ali ovako vam izgleda i oko Kosova, i oko granica", rekao je Vučić.