loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: BiH
Vijeće ministara BiH utvrđuje Nacrt Sporazuma o saradnji sa Vladom Srbije
još 25 min. čitanja
srijeda
22. Novembar 2017.

Vijeće ministara BiH utvrđuje Nacrt Sporazuma o saradnji sa Vladom Srbije

Također, dnevni red će uključiti i Informaciju o ukupnim aktivnostima Direkcije za evropske integracije u vezi s upravljanjem procesom evropskih integracija, najavljeno je iz Vijeća ministara BiH
Vijeće ministara BiH utvrđuje Nacrt Sporazuma o saradnji sa Vladom Srbije
/Amer Kajmović

Vijeća ministara Bosne i Hercegovine danas će u Sarajevu održati dvije sjednice, gdje bi na prvoj sjednici trebao bio utvrđen Nacrt Sporazuma o saradnji Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji, koji je pripremilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH, piše Fena.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta memoranduma o razumijevanju Vijeća ministara i Evropske banke za obnovu i razvoj, koji se odnosi na saradnju u pružanju podrške inicijativi za investicijsku klimu i upravljanje za BiH.

Dnevnim redom predviđen je i Prijedlog odluke o odobravanju sredstava iz tekuće budžetske rezerve za 2017. godinu za organizaciju Summita o turizmu, koji je pripremilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

To ministarstvo predložilo je i formiranje pregovaračkog tijela BiH za mirno rješavanje međunarodnih investicijskih sporova, o čemu bi ministri sutra također trebali dati svoj stav.

Na dnevnom redu druge sjednice Vijeća ministara, između ostalog, bit će i Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2018. godinu, čiji je predlagač Ministarstvo financija i trezora.

Također, dnevni red će uključiti i Informaciju o ukupnim aktivnostima Direkcije za evropske integracije u vezi s upravljanjem procesom evropskih integracija, najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.