loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: BiH
(VIDEO) Zvizdić: Sve sam bliže odustajanju od kandidature 
još 25 min. čitanja
ponedjeljak
16. April 2018.

(VIDEO) Zvizdić: Sve sam bliže odustajanju od kandidature 

- Mi smo ipak ulažući vrlo značajan trud postigli određene napretke u onim prioritetima za koje smo mislili da su jako važni za građane BiH i za BiH, kazao je Zvizdić
(VIDEO) Zvizdić: Sve sam bliže odustajanju od kandidature 
/printscreen

Gostujući u Dnevniku TV1 Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, govorio je o tome šta je trebalo biti urađeno ali i to šta se moglo uraditi brže za vrijeme njegovog mandata.

- Naravno da se uvijek može raditi brže i efikasnije ali ako već govorimo o jednoj od baznih razloga zbog čega se neke stvari nisu radile ili uradile brže i efikasnije to je zaista pitanje iskrenosti unutar vladajuće koalicije na svim nivoima, govorimo na nivoima Vijeća ministara, a čini mi se da je slična situacija i na nivou FBiH i nepostojanje stabilne parlamentarne većine na nivou BiH. Nažalost, parlamentarna većina je već skoro dvije godine izgubila svoj puni koalicioni kapacitet i kada nemate adekvatan i efikasan spoj između onog što radi izvršna vlast a zaista je neophodno imati podršku samog Parlamenta onda naravno procesi budu sporiji, budu manje efikasni. Ali, mi smo ipak ulažući vrlo značajan trud postigli određene napretke u onim prioritetima za koje smo mislili da su jako važni za građane BiH i za BiH, kazao je Zvizdić.

Na pitanje da li će biti kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Zvizdić je odgovorio da se o tome još uvijek u SDA nije raspravljalo. Lično je, kako kaže, sve bliže odluci da odustane od kandidature.