loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Crna hronika
Bjegunac iz zatvora uhvaćen za volanom ukradenog vozila
još 25 min. čitanja
utorak
13. Mart 2018.

Bjegunac iz zatvora uhvaćen za volanom ukradenog vozila

Adi Muhić, koji je pobjegao iz KPZ Zenica, zatečen za upravljačem dacie nedavno ukradene u Mostaru
Bjegunac iz zatvora uhvaćen za volanom ukradenog vozila
Muhić sproveden u KPZ Zenica

Sarajevska policija 12. marta, dva sata iza ponoći u Ulici Hamdije Kreševljakovića zaustavila je daciu, kojim je upravljao Adi Muhić (1994) iz Sarajeva. Kasnije se spostavilo da je za Muhićem na snazi bila potjernica zbog bijega iz KPZ Zenica, te da je vozio vozilo ukradeno u Mostaru.

Hamza Pozder (1994) iz Sarajeva zatečen je na mjestu suvozača u vozilu koje je ukradeno u noći sa 5. na 6. mart mart iz Ulice Biskupa Buconjića u Mostaru. Vozilo je oduzeto radi potrebnih vještačenja i vraćanja vlasniku, a Muhić i Pozder su uhapšeni i predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS. U toku krim obrade utvrđeno je da je za Muhićem Općinski sud u Sarajevu raspisao potragu, a sudska policija ga je sprovela u KPZ Zenica na izdržavanje zatvorske kazne. Nakon krim-obrade Pozder je otpušten iz policije.

Istog dana uhapšene su još tri osobe, Haris Plavčić (1981) zbog provale u kuću, Suad Kavazović (1949) zbog oštećenja tuđe stvari i nanošenja povreda, a Kenad Piljug (1986) zbog krađe vozila.