loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Crna hronika
Braća Nikšić uhapšeni zbog preprodaje 9,5 kg marihuane
još 25 min. čitanja
petak
12. Januar 2018.

Braća Nikšić uhapšeni zbog preprodaje 9,5 kg marihuane

Adnan je uhapšen u četvrtak na parkingu na autobuskoj stanici u Lukavici, sa 5 kg skanka, a Alija Nikšić u sarajevskom naselju Ilidža sa 4,5 kg marihuane i oružjem
Braća Nikšić uhapšeni zbog preprodaje 9,5 kg marihuane
Pet kilograma skanka zaplijenjeno na autobuskoj stanici u Lukavici/Pu Istočno Sarajevo

Braća Adnan i Alija Nikšić isti dan su pali u ruke policije i kod njih je pronađeno ukupno oko 9, 5 kilograma marihuane i oružje. Naime, Adnan je uhapšen u četvrtak u 10,30 časova, na parking prostoru u Ulici akademika Petra Mandića, opština Istočna Ilidža, tačnije na autobuskoj stanici u Lukavici, a Alija u u 17,30 časova u Ulici Francuske revolucije u sarajevskom naselju Ilidža.

Podsjetimo, na dojavu kolega iz Sarajeva, službenici PU Istočno Sarajevo u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, kod autobuske stanice u Lukavici napravili zasjedu Adnanu Nikšiću. On je na obližnjem parkingu parkirao svoj BMW, tip X5 i tada su ga opkolili policajci i pretresli vozilo. U jednom koferu pronađeno je pet pvc paketa skanka, ukupne bruto mase oko pet kilograma koje je Adnan vjerovatno namjeravao preprodati kupcu iz Istočnog Sarajeva.

image
Pet kilograma skanka zaplijenjeno na autobuskoj stanici u Lukavici/

Istovremeno su sarajevski policajci na Ilidži izveli akciju u kući u kojoj stanuje Alija Nikšić. Službenici Odjela za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, Sektora krim policije, Uprave MUP-a KS-a izveli su pretrese kuće u Ulici Francuske revolucije i putničkog vozila ford fiesta, koje koristi Alija Nikšić i tom prilikom pronašli: oko četiri i po kilograma marihuane, 6 pištolja raznih marki i kalibra, 105 metaka i jedan mobitel.