loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Crna hronika
Doktoricama krala iz novčanika
još 25 min. čitanja
subota
12. Avgust 2017.

Doktoricama krala iz novčanika

Dok su liječile njenu majku, Tanja Janković je preturala po novčanicima Vesne P. i Zorane V.
Doktoricama krala iz novčanika
Tanja Janković krala od doktorica

Tridesetogodišnja Banjalučanka T. J. uhapšena je zbog sumnje da je u jednoj zdravstvenoj ustanovi u Banjoj Luci izvršila tri krađe, rekla je portparolka PU Banja Luka Marija Markanović.

Ona je istakla da je osumnjičena od 11. jula do prekjuče izvršila tri krađe na štetu radnica zdravstvene ustanove.

Prema njenim riječima, Banjalučanka je dovodila majku na terapiju i, iskoristivši odsustvo oštećenih radnica, krala novac iz njihovih novčanika.

Banjalučanku su u srijedu uhapsili pripadnici PS Banja Luka-Lauš. Protiv T. J. slijedi izvještaj nadležnom tužilaštvu za počinjeno krivično djelo krađa, a policijski službenici nastavljaju rad kako bi utvrdili da li se ova žena može dovesti u vezu sa drugim izvršenim krivičnim djelima protiv imovine.

Nezvanično saznajemo da je uhapšena Tanja Janković, koja je opljačkala oko 500 KM od Vesne P. i Zorane V, doktorica u Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske, dok su pružale ljekarsku pomoć njenoj majci.

Ovo je treći slučaj krađa u posljednjih nekoliko mjeseci koje su se dešavale u bolnicama u RS-u. Policija je 24. jula privela Gordanu Švraku-Ugrenović (28) i Nedeljku Tulemija (45), radnice Opšte bolnice u Bosanskoj Gradišci, jer su od pacijentkinje ukrale bankovnu karticu sa koje su podigle novac. Ugrenović je bila zaposlena kao medicinska sestra, a Tulemija kao čistačica u toj bolnici. U maju je uhapšen Marko Malešević (21) iz Ribnika, medicinski tehničar na Klinici za onkologiju UKCRS-a koji je od pacijenata na samrti uzimao zlatni nakit i novac. D. P.