loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Crna hronika
Ko je ubica Sabira Bajramovića?
još 25 min. čitanja
nedjelja
15. April 2018.

Ko je ubica Sabira Bajramovića?

Iz ladica u kojima se nalaze slučajevi neriješenih zločina ponovo izvučen onaj ubistva u Sokolović-Koloniji
Ko je ubica Sabira Bajramovića?
Lopov je nakon pljačke u Bajramovića ispalio smrtonosni hitac

Pripadnici policije u Sarajevu su prvobitno uhapsili Jasmira Halilovića, zvanog Arči, koji je odmah nakon saslušanja pušten na slobodu

Sarajevski istražitelji su, kako saznajemo, iz ladica u kojima se nalaze slučajevi neriješenih zločina ponovo izvadili slučaj ubistva Sabira Bajramovića, 56-godišnjaka koji je ubijen 13. juna 2012. godine.

Prema nezvaničnim informacijama, policija raspolaže novim saznanjima koja se provjeravaju. U istragu je od samog početka uključeno i sarajevsko Tužilaštvo. Upitani da li je ovo ubistvo i dalje predmet istrage, te da li je protiv Jasmira Halilovića Arčija, koji je prvobitno bio hapšen zbog sumnje da je umiješan u ovo djelo, istraga i dalje aktivna, kratko su nam odgovorili da je “predmet u radu”.

Lopov

Bajramović je privremeno bio nastanjen u Sarajevu, a ubijen je ispred svoje kuće u naselju Sokolović-Kolonija. Ubijen je hicem u glavu kada je zatekao lopova u pljački svoje kuće.

image
Ubijen 2012. godine

- Čovjek je ubijen iz vatrenog oružja ispred svoje kuće. Stradao je na licu mjesta i ljekari su samo konstatovali smrt. Policija radi na otkrivanju počinilaca. Privedena je jedna osoba koju je moguće dovesti u vezu sa ubistvom, saopćila je nakon zločina sarajevska policija.

Tada je policija privela Halilovića, koji je nakon saslušanja pušten na slobodu.

Inače, Bajramović je živio u Švedskoj, a često je dolazio u BiH u svoju kuću koju je napravio u Sokolović-Koloniji. U kući ispred koje se desilo ubistvo živjela je i žena koju je on plaćao da čuva kuću kad njega nema.

Rođak i komšija ubijenog je tada novinarima izjavio da je upravo ta žena vidjela ubicu?!

Iako motivi ubistva nikada nisu saopćeni, spominjalo se da je u pitanju koristoljublje, s obzirom na to da je prije ubistva lopov Sabiru Bajramoviću otrgnuo zlatni lančić sa vrata.

image
Predmet je u radu, navode u Tužilaštvu KS-a

Hapšenje

Ubijeni Bajramović bio je otac troje djece. Ime Jasmira Halilovića pojavljivalo se ranije u stupcima crne hronike. Ovaj Sarajlija je višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela teških krađa i Bajramovićev komšija. Osim hapšenja osumnjičenog, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izvršili su tada pretres stambenog objekta koji koristi navedeno lice, te vozila marke audi A3. Urađena su i određena vještačenja, ali do novih privođenja nikada nije došlo.