loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Crna hronika
Ljubomornom bombašu smanjena kazna
još 25 min. čitanja
četvrtak
7. Decembar 2017.

Ljubomornom bombašu smanjena kazna

Vrhovni sud RS sa 11 na osam godina zatvora smanjio kaznu Goranu Vučkoviću za pokušaj ubistva djevojke Suzane Prerad
Ljubomornom bombašu smanjena kazna
Goran Vučković pokušao ubiti Suzanu Prerad

U Vrhovnom sudu Republike Srpske Goran Vučković (44) iz Seferovaca kod Bosanske Gradiške pravosnažno je osuđen na osam godina zatvora zbog pokušaja ubistva bivše djevojke Suzane Prerad, čime mu je za tri godine umanjena Prvostepena kazna.

Naime, prvostepenom presudom koju je Vučkoviću izrekao Okružni sud Banja Luka, on je bio osuđen na 11 godina zatvora, uz to da je član Sudskog vijeća - sudija Milan Blagojević izdvojio svoje mišljenje, jer je smatrao da Vučković treba biti oslobođen. Na presudu su se žalili odbrana i Tužilaštvo, a Vrhovni sud RS je, nakon razmatranja žalbi, kao neosnovanu odbilo žalbu okružnog tužioca, te je optuženom izrečena blaža kazna.

Vijeće je djelimično uvažilo žalbu advokata optuženog, a u preostalom dijelu, prvostepena presuda ostala je neizmijenjena.

Prema presudi on je u julu 2016, zbog ljubomore što ga je ostavila, pred ulazna vrata Suzaninog stana u Aleksandrovcu kod Laktaša ostavio vrećicu u koju je je sakrio bombu M 52u namjeri da je ubije. Na toj vrećici je pisalo "Za Suzanu" i u njoj je bila cedulja “Poz od druga”. U vrećicu je stavio i čips, hepo kocke i malo sitnih drva za potpalu. Bombu je umotao u koru od drveta i stavio među sitna drva tako da Preradova nikako nije mogla znati za nju.

Znao je da će oštećena kad-tad naložiti "poklon" pa će bomba pod uticajem vatre eksplodirati. To se i desilo 16. jula 2016. kada je Preradova zbog hladnog vremena, sadržaj iz vrećice stavila u peć i potpalila vatru.

U trenutu eksplozije Preradova je klečala ispred peći, te je zadobila teške povrede lica, lijeve šake i opekotine po tijelu.

Preradova je, inače, razvedena i ima maloljetnu kćerku, koja je, u vrijeme eksplozije, bila kod oca.