loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Crna hronika
Na Bjelavama brutalno pretučena starica?
još 25 min. čitanja
ponedjeljak
17. Juli 2017.

Na Bjelavama brutalno pretučena starica?

Narkomani došli s namjerom da joj ukradu novac, kažu komšije
Na Bjelavama brutalno pretučena starica?
Incident se desio u staroj baraci/Oslobođenje

U sarajevskom naselju Bjelave u svojoj kući, koja se nalazi preko puta Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bjelave, pretučena je starica. Ovo je za Oslobođenje potvrđeno iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo. 

Nju su sa povredama zatekle komšije, koje kažu da se starica zove Ana. Ističu da su je vidjeli kada je iz kuće krvava i preplašena izašla vičući: "Pogledajte šta su mi uradili".

- Usne su joj bile rasječene, nismo je mogli prepoznati, daj Bože da je živa, kaže jedan od zabrinutih komšija.

image
/Oslobođenje

Nakon što su vidjeli da je u lošem stanju pozvali su Hitnu pomoć i policiju. Nesretna starica je odmah prebačena na KUM, a ljekari su, kako je naknadno saopćeno iz sarajevske policije, utvrdili da se radi o teškim tjelesnom povredama. 

Iz MUP-a Kantona Sarajevo također je saopćeno da je u nedjelju oko 14 sati u službene prostorije Prve PU došla J. P. A. i prijavila da je dva sata ranije krenula u posjetu P. A. koja stanuje u ulici Tahtali sokak, te je zatekla sa vidnim povredama glave. 

- Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su zatekli povrijeđenu P. A, koja je vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo prevezena u KCUS, gdje je i zadržana na liječenju na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja.

U ponedjeljak ujutro kada je ekipa Oslobođenja došla u Tahatli sokak, staru baraku u kojoj se sve desilo, osiguravali su službenici KS-a. Tu se nezvanično moglo čuti da su staricu pretukli narkomani iz komšiluka koji su došli s namjerom da je opljačkaju, nadajući se da ima novca. 

image
/Oslobođenje
image
/Oslobođenje
image
/Oslobođenje