loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Crna hronika
MUP RS-a: David Dragičević vjerovatno pao sa mosta u rijeku, pronađene ukradene stvari
još 25 min. čitanja
ponedjeljak
26. Mart 2018.

MUP RS-a: David Dragičević vjerovatno pao sa mosta u rijeku, pronađene ukradene stvari

Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, rekao je da se ne može sa sigurnošću reći da li se radi o zadesnoj smrti ili ne
MUP RS-a: David Dragičević vjerovatno pao sa mosta u rijeku, pronađene ukradene stvari
/Anadolija

Dosadašnja istraga utvrdila je da je David Dragičević, mladić čije je tijelo pronađeno u Vrbasu tokom vikenda, najvjerovatnije pao sa mosta u rijeku Crkvenu, a obdukcija je utvdila da je uzrok smrti utapanje. Ovo je danas rečeno na konferenciji za medije organizovanoj u prostorijama Policijske uprave Banja Luka.

Željko Karan, vještak sudske medicine Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske, rekao je da obdukcija ne može odgovoriti na pitanje da li je u pitanju nesreća, ubistvo ili samoubistvo, prenosi Anadolija.

Tuča ispred kafića

"Prije obdukcije došli su članovi porodice njegove i urađena je formalna identifikacija neposrednim prepoznavanjem", rekao je Karan.

Istakao je da su na tijelu zabilježene dvije vrste povreda - tupe mehaničke, odnosno hematomi, nastali prije smrti, a da ove povrede nisu smrtonosne. Druge povrede koje su uočene na obdukciji su postmortalne.

Prema njegovim riječima, na odjeći nije bilo oštećenja, te je ona skinuta i predata policiji kao i sadržaj džepova, a uzeti su i uzorci krvi i urina u svrhu ispitivanja i uzorci za DNK analizu, ukoliko bude potrebna.

Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a, rekao je da se ne može sa sigurnošću reći da li se radi o zadesnoj smrti ili ne.

"U ovom momentu nema nijedne indicije da se radi o krivičnom djelu", kazao je Ilić.

image
Tijelo Davida Dragičevića pronađeno prije dva dana

Prema njegovim riječima, predstavnici Uprave su se uključili u istragu u momentu pronalaska tijela kako bi se utvrdilo kako je došlo do smrtnog ishoda. Prema rezultatima istrage, Dragičević je oko 23.30 sati 17. marta boravio u kafe baru Meta u Banjoj Luci sa tri osobe sa kojima se fizički sukobio isred ovog kafića.

"Radi se o manjem sukobu u kojem nije bilo posljedica po lica", kazao je Ilić.

Nakon toga, policija je utvrdila pravac kretanja Dragičevića, a nadzorne kamere snimile su ga u Ulici Velibora Janjetovića Janje u dva navrata gdje je iste noći izvršena i provalna krađa u jednoj kući. Prema prijavi vlasnika kuće, ukradeno je oko 200 KM, laptop, čakija, memorijski stik i ključevi kuće.

Potraga za laptopom

"Prilikom pronalaska tijela, kod istog su pronađeni predmeti iz provalne krađe", kazao je Ilić.

Dodao je da je pronađeno sve osim laptopa za kojim se traga u koritu rijeke Crkvena.

Iz Ulice Velibora Janjetovića Janje snimljeno je kretnje Dragičevića u pravcu porodične kuće u Ulici Franca Šuberta.

Željko Spasojević, načelnik Policijske uprave Banja Luka, istakao je da je u toku potrage saslušano više desetina osoba od kojih su uzete izjave, izvršene su provjere svih informacija, pregled više lokacija u gradu, te videonadzora.

"Sve vrijeme bili smo u kontaktu sa članovima porodice i oni su bili upoznati sa aktivnostima policije. U toku trajanja potrage bilo je informacija upitne vjerodostojnosti, koje su morale biti provjerene. Vjerujemo da su dostavljane u najboljoj namjeri, ali su imale kontra-efekat", kazao je Spasojević.

image
/Anadolija

Podsjećamo, policiji je 18. marta prijavljeno da se David Dragičević udaljio iz porodične kuće iz Ulice Franca Šuberta u Banjoj Luci, te da mu se nakon toga gubi svaki trag.

Osim policije, u potragu za mladićem uključili su se i brojni građani koji su pretraživali lokacije za koje su postojale dojave da je viđen, a roditelji su nudili nagradu od 100.000 KM za informaciju o tome gdje se David nalazi.

Nakon što su u subotu Banjalučani uočili da Vrbas nosi tijelo muškarca, policijski službenici su, uz pomoć Vatrogasne brigade grada Banja Luka, tijelo izvukli na obalu na mjestu gdje se Crkvena ulijeva u Vrbas, a dežurni tužilac naložio je da se izvrši obdukcija, pri kojoj je potvrđeno da se radi o Davidu Dragičeviću.