loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Crna hronika
Obdukcija otkriva uzrok smrti Alena Grbe
još 25 min. čitanja
utorak
21. Novembar 2017.

Obdukcija otkriva uzrok smrti Alena Grbe

Uzrok smrti ovog 35-godišnjaka za sada nije poznat, a policija tokom uviđaja nije pronašla tragove koji bi ukazivali na postojanje krivičnog djela
Obdukcija otkriva uzrok smrti Alena Grbe
Alen Grbo

Danas će sudski vještak medicinske struke obaviti obdukciju, a po potrebi i dodatne analize kako bi se utvrdio uzrok smrti 35-godišnjeg Sarajlije Alena Grbe. Tijelo Alena Grbe pronašao je njegov brat u ponedjeljak iza 16 sati u porodičnoj kući u Ulici Kamenica, u sarajevskom naselju Širokača.

Uzrok smrti za sada nije poznat, a policija tokom uviđaja nije pronašla tragove koji bi ukazivali na postojanje krivičnog djela.

Navodno je tijelo 35-godišnjaka nekoliko dana ležalo u kući, dok članovima njegove porodice nije postalo sumnjivo zašto im se ne javlja.

Grbo je, na osnovu sporazuma o priznanju krivnje, osuđen je na 18 mjeseci zatvora jer je u septembru 2013. ranio Benjamina Delalića u naselju Hrasno. Grbo je jedno vrijeme bio prijatelj sa Amirom Pašićem Faćom, te su su hapšeni zbog pucnjave kod Begove džamije, kad su se sukobili sa Muhamedom Ali Gašijem i njegovim prijateljima. U ovoj pucnjavi su pogođeni Amir Kasumić, Elvis Hodžić i slučajni prolaznik, koji je izlazio iz džamije.

Potom su se Grbo i Faćo posvađali i sukobili, te ga je Faćo u februaru 2009. ranio u nogu. Nakon toga, Grbo se sve do sada nije pojavljivao u medijima.