loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Crna hronika
Osumnjičeni za silovanje djevojčice zadržan u Tužilaštvu
još 25 min. čitanja
utorak
14. Novembar 2017.

Osumnjičeni za silovanje djevojčice zadržan u Tužilaštvu

Sutra će biti donesena odluka o prijedlogu za određivanje pritvora • Roditelji 13-godišnje djevojčice policiji krivično djelo prijavili tri godine poslije
Osumnjičeni za silovanje djevojčice zadržan u Tužilaštvu
ILUSTRACIJA

M. O. koji se tereti za silovanje desetogodišnje djevojčice danas je priveden u Kantonalno tužilaštvo Travnik. Kako nam je rečeno u ovoj ustanovi, osumnjičeni je nakon ispitivanje tužitelja zadržan 24 sata, a o prijedlogu za određivanjem mjere pritvora će biti odlučeno danas.

M. O. je, kako smo ranije objavili, uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo spolni odnošaj s djetetom. Prema nezvaničnim informacijama, djelo je prijavljeno tokom proteklog vikenda a desilo se prije tri godine. Naime, osumnjičenom se na teret stavlja da je 2014. godine silovao tada desetogodišnju djevojčicu u jednom viteškom naselju.

Policiji su djelo prijavili njeni roditelji, koji navodno žive u neposrednoj blizini osumnjičenog. O tome je policija odmah obavijestila Tužilaštvo Travnik, gdje je osumnjičeni jučer priveden.

Tužilaštvo i policija će se u narednom periodu baviti intenzivno ovim slučajem, ali i time zašto je do prijavljivanja ovog djela došlo tri godine poslije.

Iako zvanične potvrde još uvijek nema, saznajemo da je obavljen ginekološki pregled djevojčice koji je pokazao da je ona bila silovana.