loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Crna hronika
Preminuo nakon 22 dana provedena u komi
još 25 min. čitanja
nedjelja
13. Avgust 2017.

Preminuo nakon 22 dana provedena u komi

Muhamed Ahmić je udaren flašom u glavu, nakon što je pokušao odbraniti rođaka od Arnesa i Armina Smajića te Amara Kadrića i Adnana Barca
Preminuo nakon 22 dana provedena u komi
Policija na mjestu gdje je u Rajlovcu napadnut Muhamed Ahmić//Screenshot- Hayat.ba

Muhamed Ahmić (53) preminuo je jutros na Klinici za neurohirurgiju u KCUS-u usljed povreda koje je zadobio u napadu koji se 22. jula desio u sarajevskom naselju Rajlovac.

Smrtonosne povrede zadobio je kada je pokušao odbraniti njegovog rođaka koji je iz Holandije došao u posjetu BiH, a koje su napali Arnes i Armin Smajić te Amar Kadrić i Adnan Barac, koji su od ranije poznati policiji.

Smajići, Kadrić i Barac su navodno bez povoda nasrnuli na muškarca iz Holandije, a Ahmić je, u pokušaju da ga odbrani, dobio udarac flašom u glavu nakon kojeg se srušio na pod, a potom je dobio i nekoliko udaraca nogom. Kolima Hitne pomoći prevezen je na KUM gdje je sve do smrti bio u komi, a jutros je preminuo.

image
Mjesto gdje se desila tuča/Screenshot- Hayat.ba

Do tuče je došlo u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u blizini samouslužne autopraonice, gdje je prvo došlo do verbalnog, a potom i fizičkog obračuna, u kojem je najdeblji kraj izvukao Ahmić.

Pripadnici MUP-a KS nakon incidenta su, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nanošenja teških tjelesnih povreda, uhapsili Arnesa i Armina Smajića te Amara Kadrića i Adnana Barca koji se još uvijek nalaze u pritvoru.