loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Crna hronika
Prodavali poštanske sandučiće i varali Banjalučane
još 25 min. čitanja
subota
13. Januar 2018.

Prodavali poštanske sandučiće i varali Banjalučane

Petoricu Valjevčana policija tareti za prevaru, lažno predstavljanje, te falsifikovanje isprave
Prodavali poštanske sandučiće i varali Banjalučane
Oduzeto 18 poštanskih sandučića i bjanko ovjerene priznanice

Petar Vasić (26), Darko Bebić (31), Stevan Milovanović (31), Nikola Leković (29) i Bojan Milinković (31), svi iz Valjeva, uhapšeni su zbog sumnje da su varali Banjalučane. Naime, oni su se predstavljali da su radnici pošte i telekoma i za 20 do 30 KM građanima su prodavali poštanske sandučiće.

Petoricu Valjevčana policija tareti za prevaru, lažno predstavljanje, te posebne slučajeve falsifikovanja isprave, a od njih je oduzeto 18 poštanskih sandučića, ali i bjanko ovjerene priznanice, te drugi predmeti. Nakon ispitivanja, uhapšeni državljani Srbije će biti predati Službi za poslove sa strancima BiH.

Oni se sumnjiče da su se od 15. decembra prošle do 11. januara ove godine u Banjoj Luci lažno predstavljali i prodavali poštanske sandučiće, te da su prilikom kupoprodaje kupcima izdavali račune sa pečatom preduzeća iz Brčkog, a za koje je utvrđeno da više ne posluje.

Iz Pošta Srpske su podsjetili da su se krajem prošle godine obratili PS Lazarevo i obavijestili ih da se u Ulici subotička, te još jednom rejonu prodaju poštanski sandučići. Prema Zakonu o poštanskim uslugama RS-a, u gradovima i naseljima, tokom gradnje poslovnih i stambenih objekata i objekata vlastitih stambenih zgrada, investitori su dužni da na ulazu u objekte ili dvorišta postave sandučiće za uručenje pisama.