loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Crna hronika
Dva mlada fudbalera iz BiH poginula u saobraćajnoj nesreći u Finskoj
još 25 min. čitanja
četvrtak
7. Decembar 2017.

Dva mlada fudbalera iz BiH poginula u saobraćajnoj nesreći u Finskoj

Ibro Merdan i Benaris Karamović su vraćajući se iz diskoteke, pod još nerazjašnjenim okolnostima, sa vozilom podletjeli pod kamion
Dva mlada fudbalera iz BiH poginula u saobraćajnoj nesreći u Finskoj
Karamović i Merdan igrali za finski niželigaški klub Narpes Kraft

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila preksinoć u Finskoj život su izgubila dva bh. državljanina i to ​Ibro Merdan (30) i Benaris Karamović (20), koji su porijeklom iz sela Musići kod Olova.

Obojica mladića igrala su za finski niželigaški klub Narpes Kraft a već duži period su živjeli u Finskoj. Kako saznajemo, mladići su se te večeri vozilom vraćali kući iz diskoteke. Pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima njihov automobil je podletio pod kamion koji je, prije nego se zaustavio, vozilo gurao 150 metara.

Tamošnja policija je nakon obavljenog uviđaja izuzela sve nađene tragove i pokrenuta je istraga kako bi se utvrdili uzroci nesreće.

Na društvenim mrežama od njih su se oprostili brojni prijatelji, a među njima i nogometaš Nikola Erceg, igrač Sijemija, inače rođeni Beograđanin. On je na svom Facebook profilu napisao: " Naučio sam vrlo rano da je život samo trenutak i za trenutak kada možete izgubiti drage ljude. RIP za moje prijatelje. Uvijek će ostati u mom srcu". ​

Od stradalih mladića na društvenim se mrežama oprostio i Nedžad Ramić koji je napisao: "Sve se čovjek nada da će se probuditi iz ovog košmara i da je sve to samo loš san. Otišli ste u cvijetu mladosti kad ste počeli kreirati život ostvarivati svoje snove. RIP Ibro Merdan i Benaris Karamović zauvijek u našim srcima".