loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Crna hronika
Sarajevska policija pronašla bjegunca iz Konjica
još 25 min. čitanja
četvrtak
7. Decembar 2017.

Sarajevska policija pronašla bjegunca iz Konjica

Potjernicu za Elvirom Faladžićem raspisao sarajevski Općinski sud zbog sumnje da je počinio krivično djelo krivotvorenje isprave
Sarajevska policija pronašla bjegunca iz Konjica
Pronađen u Ulici Krečane u Sarajevu

Elvir Faladžić (33) iz Konjica za kojim je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potjernicu zbog sumnje da je počinio krivično djelo krivotvorenje isprave uhapšen je sinoć u Ulici Krečane u Sarajevu. On je nakon hapšenja priveden u sarajevsku policiju a trenutno ga istražitelji saslušavaju. O daljim mjerama će biti odlučeno naknadno, a obaviješteno je i Tužilaštvo.

Kako je Oslobođenje nedavno pisalo potjernicu za Faladžićem je raspisao sarajevski Općinski sud.

Elvir Faladžić javnosti je poznat i u slučaju kada se prije nekoliko godina predstavljao da je vlasnik firme E&M d.o.o. koja je registrovana u Istočnoj Ilidži. On je, kako su mediji već pisali, došao u firmu A-steel 17. novembra kako bi kupio robu - armaturnu mrežu. Sat vremena je razgovarao s radnicima, kazavši da radi s Arapima na poslovima trgovine zemljištem i na obnovi kuća, sve s ciljem da ih uvjeri kako je ozbiljan kupac.

Protiv Faladžića je 2010. godine optužnicu podiglo Tužilaštvo BiH za krivično djelo nedozvoljenog korištenja autorskih prava. U njegovom vozilu su pronađena 1.454 piratska CD-a i DVD-a različitog sadržaja, čime je prekršio zakon.