loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Crna hronika
Tužilaštvo KS-a okončalo istragu: Uhapšeni u akciji Treska uskoro u sudnici
još 25 min. čitanja
ponedjeljak
12. Februar 2018.

Tužilaštvo KS-a okončalo istragu: Uhapšeni u akciji Treska uskoro u sudnici

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Mirze Tantule i još 12 osoba osumnjičenih za dilanje droge
Tužilaštvo KS-a okončalo istragu: Uhapšeni u akciji Treska uskoro u sudnici
Jedan od uhapšenih u akciji Treska

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Mirze Tantule, Elvire Tahirović, Vedrana Janjića, Amera Muratovića, Vedada Višnjića, Mirele Batuše, Dine Hasete, Edina Mekića, Fahrudina Velića, Adisa Bučana, Elvira Podruga, Senada Pendeka i Hajre Beganovića zbog krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašteno nabavljanje, držanje i nošenje oružja i municije.

Optuženi se terete da su od maja do septembra 2017. godine kao pripadnici organizirane grupe na čijem čelu je bio optuženi Mirza Tantula, nabavljali, prepakivali i prodavali opojnu drogu kanabis i spid na području Kantona Sarajevo i šire.

Za krivično djelo neovlašteno nabavljanje, držanje i nošenje oružja i municije optuženi su Mirza Tantula, Vedad Višnjić, Fahrudin Velić i Elvir Podrug.

Nakon potvrđivanja optužnice, Kantonalni sud u Sarajevu produžio je pritvor za dva mjeseca za 12 optuženih, dok su optuženoj Elviri Tahirović produžene mjere zabrane.

Optuženi će se uskoro naći u sudnici sarajevskog Suda kako bi se izjasnili o navodima optužnice.

Inače, Prilikom pretresa nekoliko lokacija na području Sarajeva pronađeno je i oduzeto oko 2,50 kilograma amfetamina, oko dva kilograma droge cannabis sativa L, te određena količina vatrenog oružja, municije, jedno vozilo, mobilni telefonski aparati, SIM kartice, te drugi predmeti koji se dovode u vezu ili potiču iz navedenog krivičnog djela.