loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Crna hronika
Tužilaštvo traži pritvaranje narko grupe iz Banje Luke
još 25 min. čitanja
srijeda
6. Decembar 2017.

Tužilaštvo traži pritvaranje narko grupe iz Banje Luke

Šest osoba osumnjičenih za šverc droge saslušano i zadržano, dok je pet njih pušteno da se brani sa slobode
Tužilaštvo traži pritvaranje narko grupe iz Banje Luke
Akcija Avatar pokrenuta u augustu ove godine

Banjalučko Okružno tužilaštvo predložilo je nadležnom Sudu jednomjesečni pritvor za šest osoba uhapšenih u okviru akcije Avatar koja je provedena u cilju sprečavanja šverca droge.

Kako nam je potvrđeno u Tužilaštvu, pritvor je predložen za Stefana Petrovića, Božidara Maksimovića, Firasa Hodžića, Sanida

Ćuluma, Aleksandra Stanišića i Denisa Handana i to zbog sumnje da bi, boravkom na slobodi mogli da utiču na svjedoke i da ponove krivično djelo.

Svima je na teret stavljeno da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga

Nakon ispitivanja osumnjičeni Tomislav Ateljević, Ernad Alagić, Benedi Đukanović, Vladimir Vranješ i Branislav Ćulibrk su pušteni da se brane sa slobode. Istraga u ovom predmetu će, kako navode u Tužilaštvu, biti nastavljena i u narednom periodu. Njom će biti obuhvaćen i Goran Milanović, koji se već nalazi u pritvoru zbog ranije počinjenog krivičnog djela.

Akcija Avatar je pokrenuta početkom augusta ove godine a osumnjičenoj grupi se na teret stavlja da su od 1. juna do 5. decembra ove godine nabavljali i prodavali marihuanu, spid i kokain korisnicima u Banjoj Luci. Tokom akcije od osumnjičenih je oduzeto skoro tri kg droge.