loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Crna hronika
Tužilaštvo zatražilo pritvor za tri "nasljednika"
još 25 min. čitanja
srijeda
16. Maj 2018.

Tužilaštvo zatražilo pritvor za tri "nasljednika"

Stjepan Lazarević Braco, Bojan Segić i Vlastimir Tomić osumnjičeni za organizirani kriminal, povezan sa međunarodnim krijumčarenjem većih količina marihuane
Tužilaštvo zatražilo pritvor za tri "nasljednika"
U akciji je zaplijenjenja veća količina droge

Tužilaštvo BiH zatražilo je od Suda BiH pritvor za tri osobe uhapšene u akciji Nasljednik a koje su osumnjičene za organizirani kriminal, povezan sa međunarodnim krijumčarenjem većih količina marihuane. Naime, pritvor je zatražen za Stjepana Lazarevića Bracu (1953), Bojana Segića zvanog Debeli (1977) i Vlastimira Tomića zvanog Šuker-Šuca (1960).

Pritvor je, kako navode u Tužilaštvu, zatražen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te utjecati na svjedoke ili saučesnike. U odnosu na Tomića, zatražen je pritvor i zbog opasnosti od bjekstva.

Konačnu odluku naknadno će donijeti Sud BiH.

Iz SIPA-e je danas saopćeno da su pripadnici ove agencije tokom akcije pretresli nekoliko objekata i to na pet lokacija: na jednoj lokaciji u Palama, dvije u Istočnom Sarajevu, jednoj lokaciji u Prnjavoru i jednoj u Banjoj Luci, te da su tom prilikom pronašli oko 8. 837 grama marihuane, vozilo škoda fabia, digitalnu vagu, tri kartonske kutije sa 42 pakovanja težine od po jedan kg praškaste materije agrostemin koja ima upotrebu u poljoprivrednoj proizvodnji i koja je prokrijumčarena iz Srbije, zatim municija, mobiteli, skener, štampač, nosači SIM kartica, pečati pravnih lica, poslovna dokumentacija, bankovne karice, fakture, lični dokumenti, interne evidencije, bilješke i drugo.