loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Crna hronika
U Austriji i Njemačkoj stradala dva bh. državljanina
još 25 min. čitanja
utorak
13. Februar 2018.

U Austriji i Njemačkoj stradala dva bh. državljanina

Na gradilištu u industrijskoj zoni u Njemačkoj poginuo je 55-godišnji radnik iz BiH, dok je Ismet Hasanbašić poginuo u sudaru sa šleperom
U Austriji i Njemačkoj stradala dva bh. državljanina
Nesreća u kojoj je u Austriji poginuo Ismet Hasanbašić/Tt.com

U ponedjeljak su u Njemačkoj i Austriji poginula dva bh. državljana. Na gradilištu u industrijskoj zoni Oberderdingen u Njemačkoj poginuo je 55-godišnji radnik iz BiH, a u popodnevnim časovima na autoputu kod mjesta Radfeld u Austriji život je izgubio 27- godišnji Ismet Hasanbašić iz Jelaha.

Na autoputu Tyrolean Inntal kod mjesta Radfeld, smrtno je stradao Hasanbašić, koji je bio nastanjen u austrijskom okrugu Kufstein.

Naime, on se iz za sada nepoznatih razloga sudario sa šleperom kojim je upravljao vozač iz Rumunije. U 15.10 sati, rumunski državljanin vozio je svoj kamion na A12 koji je dolazio iz Innsbrucka prema Kufsteinu. Na kontrolnoj tački kod Radfelda se zaustavio da iskipuje svoj tovar. U tom trenutku je Hasanbašić udario u zadnji kraj kamiona i poginuo.

Nesreća na gradilištu u industrijskoj zoni Oberderdingen u Njemačkoj desila se nešto ranije, a prema prvim izvještajima radnik se nalazio u iskopini dubine 3,5 metra kada ga je oko 12.10 sati zatrpala zemlja.

Iako su nesretnog radnika odmah izvukle kolege koje su pokušale da ga reanimiraju, on je preminuo na mjestu nesreće.

Tužilaštvo Karlsruhe naredilo je obdukciju.