loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Crna hronika
U požaru umrla još jedna starija osoba
još 25 min. čitanja
srijeda
11. Oktobar 2017.

U požaru umrla još jedna starija osoba

U zapaljenoj kući u Lukavcu dim ugušio 82-godišnju Muradiju Slomić, a sličnih primjera bilo je mnogo
U požaru umrla još jedna starija osoba
Požar u Radničkoj ulici u Sarajevu/Amer Kajmović

Muradija Slomić (82) nastradala je u utorak popodne u požaru koji je u poslijepodnevnim satima izbio u njenoj kući u Lukavcu.

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Lukavac policiji su oko 17 sati dojavili da je izbio požar na kući u Ulici Tuzlanskog odreda. Tokom gašenja u kući je nađeno tijelo starice koje nije zahvatila vatra, te se pretpostavlja da je preminula usljed gušenja dimom. Uviđaj na mjestu događaja obavili su policajci MUP-a TK, a nakon što vještaci elektro i protivpožarne struke daju svoje nalaze, znaće se više o tome kako je došlo do požara.

Uviđaj na mjestu događaja obavljaju policajci MUP-a TK, zajedno sa vještacima, a o svemu je obaviješten i tužilac tuzlanskog Kantonalnog tužilaštva.

Podsjetimo, ovo je druga starija osoba koja je ovog mjeseca nastradala u požaru. Naime, 4. oktobra u sarajevskom naselju Kovačići, požar je izbio na četvrtom spratu zgrade u Ulici Radnička broj 6, a u stanu je pronađena mrtva Marija Kovač. U gašenju požara učestvovalo je 15 vatrogasaca sa tri vozila.

U avgustu je u požaru nastradao Mujaga Ćoralić (69) iz Janje.

Sličnih slučajeva u kojima su stradale bolesne ili stare i teško pokretne osobe, prepuštene same sebi, bilo je mnogo. Tako je u mostarskom naselju Bijeli Brijeg stradala starica, u brčkom nepokretni starac, u Sarajevu su na sličan način život izgubile Redžifa Hebibović, Muniba Serdarević, kao i Zrinka Dobrinić.