loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Crna hronika
Uhapšena advokatica iz Bugojna
još 25 min. čitanja
srijeda
6. Decembar 2017.

Uhapšena advokatica iz Bugojna

Advokatica i njen pomoćnik sumnjiče se da su postupku prometa nekretninama u svojstvu pravnih zastupnika više fizičkih osoba s područja SBK, njih oštetili za 700.000 eura
Uhapšena advokatica iz Bugojna
Uhapšene osobe biće kriminalistički obrađene i predate Tužilaštvu SBK

Pripadnici Federalne uprave policije danas su, pod nadzorom Tužilaštva SBK, pretresli po tri stambena i poslovna objekata na području Bugojna, radi pronalska vrijednosnih papira, dokumenata, pečata, novca i drugih predmeta koji potiču ili se dovode u vezu s krivičnim djelima prevara, zlupotreba povjerenja i krivotvorenje isprava.

Tom uhapšene su dvije osobe: advokatica E. B. (1979.) i njen pomoćnik I. D. (1983.) koje se sumnjiče da su u od marta do septembra 2017. u postupku prometa nekretninama u svojstvu pravnih zastupnika više fizičkih osoba s područja Srednjobosanskog kantona, njih oštetili za vrijednost od oko 700.000 eura.

"Osobe lišene slobode biće kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predati na daljnju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona", saopšteno je iz FUP-a.