loader_50x90
loader_50x90
logo
Rubrika: Crna hronika
Osuđenom za krijumčaranje droge izrečena još jedna presuda: Uslovna i novčana kazna za šverc cigareta
još 25 min. čitanja
srijeda
18. Oktobar 2017.

Osuđenom za krijumčaranje droge izrečena još jedna presuda: Uslovna i novčana kazna za šverc cigareta

Igor Milutinović osuđen na godinu uslovno, sa rokom kušnje od tri godine te plaćanje 3.000 KM
Osuđenom za krijumčaranje droge izrečena još jedna presuda: Uslovna i novčana kazna za šverc cigareta
Zaplijenjeno 250 šteka cigareta

Sud BiH osudio je Igora Milutinovića na godinu uslovno, sa rokom kušnje od tri godine zbog šverca cigareta.

Kao sporednu kaznu Milutinoviću je naloženo plaćanje 3.000 KM. A ako ne plati, kao zamjenska kazna izreći će mu se kazna zatvora, tako da će za svakih 100 KM morati da odleži dan zatvora.

Presudu je izrekla sudija pojedinac Amela Huskić pojasnivši da su se cijenili svi izvedeni dokazi te izjave svjedoka - policajaca MUP-a KS Emira Musića, Selvedina Drine, Muhameda Karahmeta i drugih, te Dalibora Meta, koji skupa sa Milutinovićem nalazio u vozilu u kojem su švercovane cigarete.

Sutkinja je naglasila da su kao olakšavajuće okolnosti cjenjeni Milutinovićevo korektno ponašanje pred sudom, to što je porodičan čovjek, otac dvoje djece. Kao otežavajuće okolnosti uzeto je u obzir da je i prije osuđivan ali zbog drugih djela. Istakla je da je uslovna osuda adekvatna i srazmjerna sankcija za ovo krivično djelo.

Huskić je istakla da je Milutinović djelo izvršio s direktnim umišljajem jer je švercovao cigarete s ciljem njihove prodaje.

Milutinović je osuđen jer je 24. marta u mjestu Osenik zaustavljen dok se nalazio za upravljačem vozila vento (T72-E-564) vlasništvo Gorice Šojić, a u prtljažniku je prevozio oko 250 šteka cigareta bez akciznih markica.

Izricanju kazne prisustvovala je samo tužiteljica Gordana Bosiljčić.

Podsjetimo, Milutinović je osuđen na godinu dana zbog šverca droge, nakon što je u aprilu 2013. uhapšen u međunarodnoj akciji "Šetač", kada je na području BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske ukupno lišeno slobode 48 lica i zaplijenjeno 376,10 kilograma droge skank i 523 grama heroina, te veća količina vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava.